0
Evrokupovi

EURO 2016: Autogol odlučio uspavanku na ‘Parku prinčeva’, Vels u istorijskom četvrtfinalu (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.16 u 19:50

Vels i Severna Irska su nas potpuno ‘uspavali’ tokom 75 igre kada je Geret Bejl, a ko drugi, poslao centaršut i prevario odbranu Iraca čime je doneo Velsu četvrtfinale.

Selekcija Velsa je predvođena Geretom Bejlom iz grupne faze izašla kao prvoplasirana na tabeli grupe B i, uz Mađarsku je bila najefikasnija selekcija dosadašnjeg toka šampionata.

Međutim, protiv tvrdih Severnih Iraca, kome su i svetski šampioni Nemci dali samo jedan gol, Velšani se nisu snašli. I ne samo to, priredili su nam verovatno najdosadniju fudbalsku predstavu, jer se Irci nisu previše trudili da napadnu i da im je neko ponudio penale, verovatno bi to i prihvatili.

Jedinu pravu šansu Vels je imao iz prekida, a u jednom od retkih pokušaja sa distance, Geret Bejl je pokušao u svom stilu iz slobodnog udarca, ali je golman MekGovern ipak bio spreman.

(Izvor: youtube / RFHD UERO 2016)

Polako se svima činilo da i ovaj meč klizi u produžetke, kada je Geret Bejl dobio loptu na levoj strani, uputio oštru loptu u peterac Iraca, a tamo je njegov imenjak iz suprotnog tima MekOli tragično smestio u svoju mrežu, što je na kraju i odlučilo pobednika.

(Izvor: youtube / PH Futebol √)

Jednostavno, Severna Irska posle toga nije umela na pravi način da napadne, pa iako je imala skoro 20 minuta vremena da izbori produžetke, Vels se odbranio i na kraju proslavio istorijski uspeh.

U četvrtfinalu će se protivnik Srbije u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji 2018. godine, sastati sa boljim iz sutrašnjeg duela između Mađarske i Belgije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Vels – Severna Irska 1:0 (0:0)
(MekOli 75 a.g.)

Stadion: Park prinčeva
Sudija: Martin Etkinson (Engleska)

Vels: Henesi – Čester, E. Vilijams, Dejvis – Ganter, Ledli (Dž. Vilijams od 62), Alen, Remzi, Tejlor – Bejl, Voks (Robson-Kanu od 55).

Severna Irska: Mekgovern – Hjuz, Mekoli (Mekginis od 84), Kathart, Dž. Evans – Vord (Vašington od 69), K. Evans, Norvud, Dalas – Dejvis – Laferti.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter