0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Kaznena čileanska ekspedicija ‘slomila’ Kolumbiju u prvih 11 minuta (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.16 u 08:47

Sav posao Čileanaca bio je gotov posle 11 minuta kada su već vodili sa 2:0 protiv Kolumbije, što je bio i konačan rezultat drugog polufinala Kopa Amerike.

Argentina je veče ranije deklasirala domaćina SAD sa 4:0 i prva došla do finala, a u drugom polufinalu očekivala se veća neizvesnost i zanimljiviji fudbal. Koliko nije bilo neizvesno, toliko je bilo zanimljivo, jer je ovaj meč svakako bio dosta sadržajan, već od samog starta.

Čileanci su van svakih očekivanja krenuli furiozno i u ‘blic-krigu’ zadali prvi udarac u sedmom minutu kada je vezista Kolumbije Kuardado nespretno asistirao Aranguizu za vođstvo Čilea, da bi četiri minuta kasnije Fuenzalida pogodio praznu mrežu posle udarca Aleksisa Sančeza, stative i odbitka.

Kolumbija nije imala adekvatan odgovor, a treba reći i to da je bila oslabljena neigranjem rovitog Karlosa Bake koji je ostao na klupi. Poluvreme se odužilo skoro tri sata, jer je Čikago zahvatilo veliko nevreme i jak pljusak, a već po početku drugog dela sve je moglo da se promeni.

Besažur je vidno sapleo Toresa u šesnaestercu Čilea, ali je sudija ostao nem i, utisak je, propustio je priliku da dosudi najstrožu kaznu za Kolumbiju, što je trebalo da uradi.

Umesto toga, u 57. minutu Sančez je dobio drugi žuti karton i Kolumbija je ostala sa igračem manje, pa je već tada sve bilo rešeno oko pitanja pobednika.

Čile će u velikom finalu igrati protiv zahuktale Argentine, protiv koje će sa ovakvom igrom iz polufinala svakako imati svoje šanse.

(Izvor: youtube / iKhoStyle7i)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter