9
Domaći fudbal

MINISTAR IMA REŠENJE: Evo kako se može rešiti problem huliganizma u Srbiji

Objavljeno: 21.06.16 u 19:52

Glavni problem na prvenstvu Evrope u fudbalu su huligani. I Srbija se suočava s tim problemom već nekoliko decenija.

Stalno se ističe da Srbija ima dobre zakone, ali je problem sa primenom, a mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da država ne može sama da reši taj problem. Ipak, po ministru policije u tehničkoj vladi, Nebojši Stefanoviću, neke stvari je moguće rešiti.

PREMIJER VUČIĆ: Država ne može sama protiv huligana (VIDEO)

– Koliko sam čuo od policije imamo problem da jedan deo redarskih službi sarađuje sa navijačima i dozvoljava unos pirotehničkih sredstava i oružja. Policija ne može da interveniše u svakoj od tih stvari, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara.

Dva su rešenja, dodao je, da novac koji primaju redarske službe bude preusmeren u policiju, koja će taj posao obavljati umesto njih, ili da se uozbilji rad redara, koja će biti prva barijera za izgrednike, a kojoj će policija asistirati po potrebi.

– Važno je i da se uključe i tužilaštvo i sudovi, jer nije dovoljno da policija nekoga uhapsi, važna je kaznena politika, rekao je Stefanović.

Dodajući da ne želi da se meša u rad sudova, Stefanović je podsetio na slučaj u kojem je osoba osuđena za posedovanje nelegalnog oružja na deset meseci pritvora sa nanogicom.

– Loša je poruka da neko bude uhapšen sa ilegalnim oružjem, a onda bude osuđen na deset meseci sa nanogicom. Kaznena politika je najbolja mera odvraćanja, poručio je Stefanović.

0
0

9 Komentara

  1. Izmislio je ovaj toplu vodu… Svako ko je bio na nekoj vecoj utakmici zna da i zandarmerija vrsi pretres navijaca a onda po njegovoj prici ispada da navijaci(huligani) saradjuju i sa zandarmerijom. Jedino u Surdulici jos uvek pretres vrse redari uz prisustvo ogromnog broja pripadnika policije…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ajde šta se ložite, šta navijanje bez glasne pesme i dobre bakljade… A vi pederčići što vam to smeta gledajte tekmu na tv-u… Ne znam da li je ikada i jedno dete povređeno na utakmici, zato molim vas nemojte te priče sa decom, sve i da se ni šibica ne zapali takvi kao vi neće biti na tribini… Zašto bi da menjate ono najbolje u našem fudbalu!?

    0
    0
    Odgovori
  3. Posto policajci sada za angazovanje na utakmicama imaju dnevnicu od citavih 150 dinara tim predlogom da se dodatno plate za pregled na stadionima bi se doslo do cifre od citavih 175 dinara, sto morate da priznate da je veliki priliv novcanih sredstava za policajce!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ako drzava ne moze da se obracuna sa par stotina drogiranih kretena,ko onda moze?Pitajte Kineze kako bi oni to resili.Gazenje tenkovima na trgu pa da vidis kako ni sibicu nece da pomisle na stadionu da zapale.Nego kad su izbori tad vam trebaju,to je ta muka.Ne smem decu da odvedem na stadion…drzava..to nije drzava

    0
    0
    Odgovori
  5. Jedino DV ima „resenje“ , ON je UNIVERZALAN COVEK koji RESAVA „probleme“, za razliku od „nekih“, koji ih prave ili stvaraju zarad licne-SLOBODEEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  6. A TEK sto je „losa“ PORUKA, kada se mladi ljudi „ugledaju“ na ABOLIRANI KADAR u SD CZ, kao i TO sto MINISTAR OMLADINE I SPORTA NE ISPUNI SVOJE OBECANJE ZA TRENAZNU HALU ZA KK PARTIZAN !!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Podrzavam .. pare od redara znaci nekih 1500-2000 dinara policiji pa da vidis … I resen problem i policija zadovoljna ….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter