0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

LANE I KRASA VERUJU I ‘ORLOVE’: Idemo na Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 21.06.16 u 14:35

Novi ambijent sa novim selektorom Srbije vratio je veru da najbolji nacionalni tim može da ostvari želje nacije i izbori plasman na Svetsko prvenstvo koje se 2018. održava u Rusiji.

Sa novim selektorom Srbija je zabeležila dve pobede i remi sa ostvarenom gol razlikom 6:1. Orlovi su u Užicu, pred više od sedam hiljada gledalaca, pobedili Kipar 2:1, zatim u sjajnom ambijentu na Karađorđu savladali Izrael 3:1, da bi seriju završila remijem sa Rusima u Monte Karlu – 1:1.

Miloš Krasić koji je u nacionalnom dresu igrao 46 mečeva i postigao tri gola, slaže se sa ocenom da je selekcija Srbije pokazala značajan napredak.Bivši reprezentativac i učesnik SP u Južnoj Africi 2010. nedavno je bio gost Škole fudbala FSS u Staroj Pazovi, zajedno sa svojim velikim prijateljem i kumom, takođe bivšim asom Orlova, Milanom Jovanovićem.

– Selektora Muslina odlično poznajem još iz perioda dok sam igrao u Moskvi. Nisam imao prilike da radim sa njim, ali znam na primeru Lokomotive da se radi o čoveku koji insistira na disciplini. Uveo je novi sistem igre. Vidi se napredak i velika želja igrača da se što pre uklope u traženi sistem. Sigurno da nije lako, treba vremena da se igrači naviknu, ali je pomak očigledan. Svi se nadamo da ćemo gledati bolje partije reprezentacije i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo.

Krasić je istakao važnost da kvalifikacije za Rusiju počnu pobedom.

– Na premijeri moramo da odigramo dobru utakmicu. Selektor Muslin je u ove tri provere video veliki broj igrača i sigurno da već ima viziju tima. Veliki sam optimista. Verujem u te momke. To su sve dobri momci i kvalitetni igrači. Po kvalitetu sigurno da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu.

Milan Lane Jovanović koji je u dresu sa državnim grbom igrao 44 utakmica i postigao 11 golova(strelac gola u istorijskoj pobedi protiv Nemačke na SP u Južnoj Africi) takođe je veoma zadovoljan novim izgledom reprezentacije Srbije.

– U prethodna tri meča to je izgledalo odlično. Pogotovo kada se zna kakav je period iza nas. Pobede su sigurno najvažniji faktor za izgradnju samopouzdanja i atmosfere u timu, ali i oko njega. Imamo odličnu grupu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da smo birali mislim da ne bismo bolje izabrali. To su sve ekipe koje nam leže i možemo da igramo sa njima. Kvalitet je na našoj strani. Nadam se da ćemo i kada krenu kvalifikacije igrati sa istom dozom samopouzdanja. Iako se ti mečevi dosta razlikuju po dinamici, ali i opterećenju koje nose s obzirom na važnost koju imaju.

Promena sisteme igre koju je uveo selektor Muslin izazvala je dosta pozitivnih reakcija.

– Svaki sistem je dobar i zavisi od igrača koji su na raspolaganju. Ako je selektor Muslin procenio da je to sistem koji iz naših igrača može da izvuče maksimu, imam potpuno poverenja u njega. Veliki sam optimista što se tiče plasmana u Rusiju. Svi faktori u kvalifikacijama su na našoj strani. Počev od kvaliteta, preko dobre uvertire, pa do činjenice da smo u odličnoj grupi. To sve jesu veoma neugodni rivali, nikoga nije lako pobediti, ali ubeđen sam da ćemo proći kvalifikacije – zaključio je Milan Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter