0
Evrokupovi

EURO 2016: Hrvatska preokretom poslala Špance na Italijane (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.16 u 23:43

U, verovatno, najinteresantnijoj utakmici prvenstva, Hrvatska je u Bordou pobedila Španiju sa 2:1. Turska je bez mnogo problema pobedila Češku sa 2:0.

Ako ne iskoristiš svoje šanse, to će ti se višestruko osvetiti. To se, po ko zna koji put, pokazalo i u duelu Španije i Hrvatske. Neiskorišćeni jedanaesterac se, na kraju, osvetio „Crvenoj Furiji“.

Španija je povela u 7. minutu golom Alvara Morate. Odmah posle primljenog pogotka, reprezentacija Hrvatske se oslobodila pritiska i samo srećan splet okolnosti je sačuvao „Crvenu Furiju“ od primanja gola.

Posle greške Davida De Hee pri ispucavanju, lopta je stigla do Rakitića koji je šutirao iz prve sa dvadesetak metara, ali je sreća bila uz Špance jer se lopta od prečke odbila do stative i nije prešla gol linij.

U jednom od poslednjih napada u prvom poluvremenu, Ivan Perišić je odličnim driblingom iz igre izbacio Huanfrana i poslao loptu na ivicu peterca odakle ju je u gol prosledio Nikola Kalinić, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom 1-1.

U 72. minutu sudija iz Holandije Kujpers je prestrogo dosudio jedanaesterac za Španiju. Loptu je uzeo Serhio Ramos, Subašić je ušao dva metra u teren i odbranio udarac španskom igraču, ali sudija to nije sankcionisao.

PRŠTI OD GREŠAKA: Prestrogo dosuđen penal i “uplivavanje” hrvatskog golmana (VIDEO)

A onda je usledio preokret! Strelac prvog gola za „Vatrene“, Nikola Kalinić, je asistencijom uzvratio Ivanu Perišiću koji je, u 87. minutu, doveo Hrvatsku u vođstvo od 2-1 i postavio konačan rezultat utakmice.

(izvor Match Highlights/youtube)

Ovo je prvi poraz Crvene Furije na evropskim prvenstvima posle 14 utakmica koji ih lako može koštati neulaska među osam najboljih ekipa u Evropi. Naime, Hrvatska ih je, ovom pobedom, poslala na megdan nezgodnoj Italiji u osmini finala.

U drugoj utakmici ove grupe, Turska je golovima Jilmaza i Tufana pobedila Češku sa 2-0. Ovim rezultatom su izabranici Fatiha Terima zadržali realne šanse da se nađu među 16 najboljih kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija. Turska ima bolji skor od reprezentacije Albanije, ali će, ipak morati da sačeka rasplet u ostalim grupama.

(Izvor Football Freestyle HD/youtube) EURO 2016

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa D

Hrvatska-Španija 2-1
(Kalinić 45, Perišić 87 - Morata 7)

Češka-Turska 0-2
(Jilmaz 10,Tufan 65)

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter