0
Fudbal

‘TRENER SVIH TRENERA’: Muslin će uozbiljiti Srbiju, rasplačem se kada se setim Beograda i nestanka struje

Objavljeno: 19.06.16 u 15:06

Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da srpski fudbalski tim ima isti kvalitet kao Hrvatska i da je pravo čudo kako ne pravi rezultate adekvatne tom kvalitetu.

– Srbija je kvalitetna kao Hrvatska, pravo je čudo da niste našli put i čoveka koji bi poveo tu mladost i napravio rezultat adekvatan tom kvalitetu. U fudbalu nema demokratije, tu vlada anrahija i zato mislim da Muslin, koga dobro poznajem, mora da uozbilji igrače, da od njih napravi marince, jer fudbal je rat, istina viteški, ali bez reda i discipline nema rezultata – rekao je Blažević za Sport FM radio prilikom uključenja u emisiju „Fudbalski randevu“ posvećenu EP u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, igrači sa prostora SFRJ su najinteligentniji na svetu.

– Kroz istoriju naši ljudi su stalno ovde bili pod nekom okupacijom i onda smo morali izmišljati ‘fore’ da bismo egzistirali. To se sad prenelo na fudbal i zato igrači odavde mnoigo vrede i igraju u najvećim klubovima – rekao je Blažević.

Upravo zato, kako je naveo, nije iznenađenje što su hrvatski navijači pobedu nad Turskom slavili uz Užičko kolo.

– To je naša baština i trebalo bi mlađi da je čuvaju. Ali, najvažnije je da se družimo i svi volimo, pre svega – kazao je.

Blažević je rekao da Hrvatska može do finala, prognozira sa Francuskom, iako „Mamićev selektor“ Ante Čačić ima grešaka u radu.

– Da nije bilo incidenta protiv Češke Hrvatska ne bi primila gol, jer su u finišu igrači u glavama bili u incidentu. I zato je došlo do opuštanja i gubljenja dva kapitalna boda. Fudbal je za sportiste, a ne za budale koji se tako ponašaju. Ja se uvek rasplačem kad se setim prekida utakmice Srbija – Hrvatska u Beogradu zbog nestanka struje, kad svaki srpski igrač uzima u zagrljaj i zaštitu hrvatskog igrača. To je sport i fudbal – zaključio je Blažević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter