1
Domaći fudbal

MILOŠ KRASIĆ: Navijao sam za Partizan, idol mi je bio Peđa Mijatović, a onda…

Objavljeno: 19.06.16 u 14:10

Dugo je trajala polemika, a sada je gostujući u ‘Kući fudbala’ u druženju sa budućim asovima otkrio zanimljive detalje iz svoje karijere.

Letnja škola FS Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi okupila je 98 naših najtelentovanijih fudbalera uzrasta od 12 do 14 godina iz svih pet regiona. Po specijalnom programu pod nazivom „Igrom do obuke“ kojim koordinira iskusni trener Milan Đuričić, rade najperspektivniji igrači Srbije.

Posle Mateje Kežmana, Baneta Ivanovića i Milana Jovanovića, sa dečacima koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala družio se Miloš Krasić.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam u prilici da budem ovde sa vama. Kad sam čuo povod odmah sam poželo da dođem i zahvalio bih se Milanu Đuričiću na pozivu. Zaista sam jako srećan. Vi ste naša budućnost i jedva čekam da vas jednog dana vidim u A reprezentaciji i da budete bolji od nas – pozdravio je mališane Miloš Krasić.

Deca su u saznala da je po Krasićevom mišljenju najbolji fudbaler sa kojim je ikada igrao Alesandro Del Pjero, da se u Juventusu najviše družio sa Hasanom Salihamidžićem, da mu je u karijeri bilo najlepše u Moskvi igrajući za CSKA, a da je bio najponosniji kada je 2009. bio izabran za najboljeg fudbalera Srbije. Krasić im je otkrio i za koga je maštao da će igrati u njihovim godinama.

– Navijao sam za Partizan, idol mi je bio Peđa Mijatović i mislio sam da ću jednog dana igrati za beogradske crno-bele. Međutim, sa 13 godina sam došao u Vojvodinu i jako sam je zavoleo. To je klub koji mi je mnogo dao. Napravili su od nas dobre fudbalere i dobre ljude – rekao je Krasić i posebno pozdravio kuma Laneta Jovanovića koji je bio u sali i koji ga je prvi prihvatio kada je stigao u Novi Sad.

Miloš Krasić savetovao je male fudbalere da nikako ne zapostavljaju školu, da uče strane jezike, da ne dozvole da ih veliki novac, koji figurira u fudbalu, promeni na bilo koji način i da ako im se zadesi povreda ne očajavaju, već budu maksimalno pozitivni i svaki trening iskoriste na pravi način za što brži povratak na teren.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter