0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Kolumbija na teži način do polufinala, preko penala (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.16 u 08:45

Reprezentacija Kolumbije plasirala se među četiri najbolje selekcije u Južnoj Americi trijumfom nad Peruom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 4:2.

Čitav meč, očekivano, protekao je u znaku Kolumbijaca koji su mnogo više napadali i stvarali zrelije šanse za gol. U prvom poluvremenu Karlos Baka je posle dodavanja Huana Kvardada krenuo u solo prodor, šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Perua bio dobro postavljen.

Nešto kasnije Džejms Rodrigez je imao možda i najbolju šansu na susretu kada je sa oko 20 metara iz punog trka dobro plasirao loptu desnom nogom, ali je ona odsela na desnoj stativi.

Isti igrač je i u drugom delu susreta imao sjajnu šansu posle dodavanja Huana Kvardada, ali nije uspeo da na pravi način zahvati loptu i smesti je tamo gde je želeo.

Kako Peruanci nisu imali adekvatan odgovor kojim bi kaznili ove promašaje rivala, ušlo se u penal-seriju gde je ipak favorizovana Kolumbija imala više sreće i umeća sa ‘bele tačke’.

Videli smo sigurne pogotke sa 11 metara Rodrigeza, Kvadrada, Morena i Pereza, dok su u timu Perua bili polovični, Ruidijaz i Tapija su pogodili, a Trauka, kom je Ospina odbranio pokušaj, Kueva, koji je šutirao preko prečke, su ‘krivci’ za ovakvu eliminaciju Perua.

(Izvor: youtube / Globo Esporte)

Kolumbija u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Meksika i Čilea, dok će u drugom se sastati SAD sa pobednikom duela Argentina – Venecuela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter