0
Domaći fudbal

SREĆNO MOMCI: Srbija dobila reprezentaciju u fudbalu na pesku (FOTO)

Objavljeno: 17.06.16 u 13:20

Posle 25 dana selektivnih treninga selektor naše reprezentacije Dejan Knežević odredio je spisak od 13 igrača i tri golmana koji će konkurisati za Euro Beach Soccer Cup kome će Beograd biti domaćin od 24. do 26. juna.

Na javni konkurs za učešće u prvoj reprezentaciji Srbije, u ovoj za nas novoj sportskoj disciplini, prijavilo se preko 150 fudbalera. Naš stručni štab na delu je video oko 70 igrača i na kraju odabrao 16. Orlove predvode nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović, kapiten futsal selekcije Srbije Marko Perić, nekadašnji prvotimac OFK Beograda, moskovske Lokomotive i Kelna Nemanja Vučićević, a na spisku su još: Marko Milojević, Srđan Vorgić, Mihailo Pantelić, Mihailo Jovanović, Nikola Čubrilović, Nikola Valentić, Filip Antić, Nenad Grujić, Nemanja Filimonović, Marko Lazić, Marko Spasić, Mladen Jovančić i Marko Radisavljević.

bsoccer_port_0047

– Momci su prethodnih dana uložili veliki trud i zaista zaslužuju pohvale. Evidentan je ogroman napredak, ali svima treba da bude jasno da se mi tek nalazimo na početku i da će nam trebati dosta vremena da budemo u rangu sa najboljim selekcijima. Ipak, ono što je ohrabrujuće je da imamo talenta za fudbal na pesku i to se lako može primetiti – počeo je priču selektor Dejan Knežević koji ne može da računa na nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića zbog povrede stopala.

bsoccer_port_0020

Vatreno krštenje naše selekcije na međunarodnoj sceni neće biti nimalo lako jer će Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 biti najjači turnir u Evropi ove godine. Osim naše selekcije učestvuju još sedam najboljih evropskih reprezentacija Rusija, Portugal, Italija, Španija, Ukrajina, Švajcarska i Mađarska. U kakvom će društvu biti Srbija i o kakvom kvalitetu turnira se radi najbolje govore sledeći podaci. Rusija je trenutno vodeća selekcija na svetskoj rang listi, Portugalci su aktuelni prvaci sveta, Italijani su četvrtoplasirani, a Švajcarci šestoplasirani po rejtingu u svetu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter