0
Fudbal

EURO 2016: Huligani sprečili Hrvatsku da pobedi, hrabri Česi mogli do sva tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.16 u 20:12

U prvom meču drugog kola „D“ grupe na Evropskom prvenstvu Hrvatska i Češka igrale su nerešeno 2:2 (1:0).

Hrvatska je bila na pragu druge pobede u Francuskoj, ali su je u tome sprečili njeni navijači i borbeni Česi. „Kockasti“ su dominirali tokom cele utakmice, vodili sa 2:0 do 76. minuta, a onda su se desile neke nefudbalske stvari koje su sprečile momke Ante Čačića da pobede.

Hrvati su bili sjajni u prvom poluvrmenu, jedva da su puštali „knedličke“ da pređu centar. U 21. minutu Mandžukić je uposlio Perišića, ali nedovoljno dobro da se akcija završi golom. U 37. minutu zapretio je Rakitić, ali je Čeh bio na mestu. Samo pola minuta kasnije Hrvatska je povela. Perišić je izveo solo napad i pogodio sam ćošak Čehovog gola. Hrvatska je sa 1:0 otišla na poluvreme.

Drugi gol je usledio u 60. minutu. Grešku Čeha iskoristio je Brozović, uposlio je Rakitića, a ovaj na Mesijev način savladao Čeha za 2:0. Tada se činilo da su „kockasti“ prebrinuli brige i plasirali se u osminu finala. Šok je usledio u 76. minutu kada je posle centaršuta Rosickog visoki Škoda pogodio za 1:2. U 85. minutu se dogodilo nešto što je Hrvate koštalo osvajanja bodova. Navijači Hrvatske počeli su da divljaju na stadionu u Sent Etijenu, bacali su baklje i pogodili redara na terenu topovskim udarom, što je primoralo Klatenburga da prekine utakmicu. Fudbaleri Hrvatske gledali su sa nevericom šta se događa, a kada je meč nastavljen nisu uspeli da se otrgnu ružnih slika. Vida je igrao rukom u kaznenom prostoru i to je bio penal. Siguran izvođač za 2:2 bio je Necid.

Česi su do kraja utakmice mogli i do pobede, ali Škoda nije uspeo da postigne i drugi gol.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Češka – Hrvatska 2:2 (0:1)

Stadion: Žofroa Gišar – Sent Etjen. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska).

Strelci: Škoda u 76. i Necid u 90+2. iz penala za Češku, a Perišić u 37. i Rakitić u 59. minutu za Hrvatsku.

Češka: Čeh – Kaderabek, Hubnik, Sivok, Limberski – Plašil (od 86. Necid), Skalak (od 67. Šural), Krejči, Rosicki, Darida – Lafata (od 67. Škoda).
Hrvatska: Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Strinić (od 90+3. Vrsaljko) – Badelj, Modrić (od 62. Kovačić) – Brozović, Rakitić (od 90+2 Šildenfild), Perišić – Mandžukić.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter