0
Fudbal

EURO 2016: Istorijska pobeda Iraca za san o nokaut fazi (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.16 u 20:03

U prvom meču drugog kola ‘D’ grupe na Evropskom prvenstvu Severna Irska je savladala Ukrajinu 2:0 (0:0).

Sllaviće se večeras u Belfastu. Severna Irska zabeležila je prvu pobedu na jednom velikom takmičenju. Ostaće upisano zlatnim slovima da su „ostrvljani“ pobedili Ukrajinu sa 2:0 i u poslednjem kolu protiv Nemačke će pokušati da na debitatskom prvenstvu Evrope izbore plasman u osminu finala.

Ukrajinci su bili veliki favorit, ali je Severna Irska više pretila. Prvu šansu za „ostrvljane“ imao je Ketkart,a potom i Vord. Ukrajina je prvi put zapretila preko Seleznjova u 48. minutu, ali je on bio neprecizan. Samo minut kasnije dogodio si istorijski trenutak. Norvud je izveo slobodan udarac, a Mekoli je glavom loptu smestio u mrežu, za prvi gol Severne Irske na prvenstvima Evrope ikada.

(Izvor: RuTube)

Ukrajina je od tog trenutka krenula na sve ili ništa, a prvi put je posle primljenog gola imala šansu u 70. minutu preko Kovalenka, ali je golman Iraca odlično intervenisao, baš kao i kod pokušaja Jarmolenka u 90. minutu. Igralo se sve do 97. minuta kada je Severna Irska stavila šlag na tortu. Mekgin je povisio na 2:0.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

UKRAJINA – SEVERNA IRSKA 0:2 (0:0)
/Mekoli 49. Mekgin 90+6/

Stadion: Park Olimpik

Kapaciteta: 59.180

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

UKRAJINA (4-2-3-1): Pjatov – Fedecki, Kačeridi, Rakicki, Ševčuk – Sidorčik, Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (od 84.Sičenko), Konopljanka – Seleznjov.
SEVERNA IRSKA (4-1-4-1): Mekgovern – Hjuz, Kethart, Mekoli, Dž. Evans – Dejvis – Vard (od 67. Mekgin), K. Evans (od 94.Mekneir), Norvud, Dalas – Vašington (od 84. Megenis).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter