0
Evrokupovi

EURO 2016: Antifudbal nije pobedio, ‘rezervista’ Grizman doneo Francuskoj prolaz u nokaut fazu (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.16 u 22:55

Francuska je golom u 90. minutu utakmice protiv Albanije sprečila veliko iznenađenje i slavila sa 2:0 (0:0) u drugom kolu grupe E Evropskog prvenstva.

Selektor ‘galskih petlova’ iznenadio je mnoge odlukom da večerašnji duel počne bez dva najbolja igrača Pola Pogbe i Antoana Grizmana koje je ostavio na klupi i potpuno promenio sistem igre.

To kao da je dodatno uspavalo Francuze koji su iovako bili odsečeni od strane Albanaca koji su u ovom meču imali samo jedan cilj, a to je da izvuku bod.

Od uspavanke koju smo gledali u prvih 45 minuta, najbolji potez bio je maestralni dribling Kingslija Komana.

(Izvor: youtube / TheRealGambo Jr)

Morao je već početkom drugog poluvremena da u igru uđe Pol Pogba, a nešto kasnije i Antoan Grizman koji su uneli dosta živosti u utakmicu.

Istina, prvu šansu imala je Albanija kada je pogođena stativa, doduše slučajno, dok je Francuska, tačnije, Olivije Žiru, to učinio iz čistog pokušaja glavom, iz svoje pozicije.

(Izvor: youtube / Mussi333)

Nije bilo pogodaka, napadala je Francuska, branila se Albanija i taman kada se činilo da smo na pragu novog velikog iznenađenja na EP, pojavio se Antoan Grizman.

Bio je najviši u skoku posle centaršuta sa desne strane i ono što nije umeo Žiru u tri ili četiri situacije tokom meča, uspeo je Grizman i glavom doneo trijumf Francuskoj.

(Izvor: youtube / Futebol na Veia √)

Kako se ušlo u sudijsku nadoknadu, nije bilo vremena za Albaniju da sve preokrene u kratkom vremenskom periodu, ali je bilo vremena za domaćina da u 96. minutu minijaturom Dmitrija Pajea potvrdi trijumf za plasman u narednu fazu.

(Izvor: youtube / Sport HD)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Francuska – Albanija 2:0 (0:0)
(Grizman 90, Paje 90+5)

Stadion Velodrom
Sudija: Vili Kolum (Škotska)

Francuska: Ljoris – Sanja, Rami, Košjelni, Evra – Kante, Matuidi – Koman (od 68. Grizman), Paje, Marsijal (od 46. Pogba) – Žiru (od 77. Žinjak).

Albanija: Beriša – Hisaj, Ajeti (od 85. Veseli), Mavraj, Agoli – Abraši, Kukeli (od 74. Džaka), Memušaj – Lila (od 71. Roši), Lenjani – Sadiku.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter