0
Evrokupovi

EURO 2016: Italijani, jednostavno, umeju da igraju velike utakmice! Belgija još mora da uči… (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.16 u 22:51

Prvi veći derbi dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva u Francuskoj između Italije i Belgije pripao je ‘azurima’ rezultatom 2:0 (1:0).

Kada je aktuelni vicešampion Evrope pre ovog šampionata objavio spisak pozvanih reprezentativaca, mnogi su već tada otpisali Italijane, iako je odavno poznato da se to nikada ne sme.

I uistinu, ‘azuri’ su još jednom demantovali sve ‘neverne Tome’, a strelac verovatno ključnog gola bio je upravo igrač koji je možda i najviše osporavan od strane kritičara.

Mislili su da nema mesta za Emanuela Đakerinija u startnoj postavi Italije, ali će verovatno promeniti mišljenje posle briljantnog prijema lopte i realizacije šanse koju mu je u 32. minutu pripremio Leonardo Bonući. Gotovo sa svoje polovine.

(Izvor: youtube / MyGoal Team)

A onda u preostalih sat vremena igre, svima je bilo jasno da ćemo gledati Italiju u odbrani svog gola. Belgijanci su bili nadmoćniji, mora se to reći, stvarali su šanse pred golom Bufona, čija odbrana je u nekoliko navrata i pokekla, ali napadači Belgije to nisu uspeli da iskoriste.

De Brujne je više puta pokušavao sa distance, Lukaku je imao čist zicer sa Bufonom početkom drugog dela, Oriđi je par puta mogao glavom da zatrese mrežu, čak smo u više navrata gledali karambole u petercu Italije, ali je Điđi Bufon ostao nesavladan.

I onda posle svih promašaja ‘crvenih đavola’, sevnula je kontra Italije, Kandreva je uposlio Pelea u situaciji ‘četiri na dva’, a on je volej udarcem pocepao mrežu Kurtoe za impresivnu pobedu Italije na startu evropskog šampionata.

(Izvor: youtube / Sport HD)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Belgija – Italija 0:1 (0:1)
/Đakerini 32′, Pele 90+2′)

Stadion: Park Olimpik Lion
Sudija: Mark Klatenburg (Engleska)

Belgija: Kurtoa – Siman (od 76. Karasko), Aldervajreld, Vermelen, Vertongen – Vicel, Najngolan (od 62. Mertens), Felaini – De Brujine, Azar, Lukaku (od 73. Origi).

Italija: Bufon – Barzalji, Bonući, Kjelini – Kandreva, Parolo, De Rosi (od 79. Mota), Đakerini, Darmijan (od 59. De Šiljo) – Eder (od 75. Imobile), Pele

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter