0
Fudbal

EURO 2016: Istorijska pobeda Velsa (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.16 u 20:10

Vels je na svom debitantskom nastupu na Evropskim prvenstvima savladao Slovačku 2:1 (1:0).

Slavi ‘ostrvo’. ‘Zmajevi’ su odigrali svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu i pobedili. Slovačka je pala 2:1. Bio je ovo meč u kome su Slovaci bili bolji rival, ali je Vels znao da iskoristi svoje šanse.

Prva je zapretila Slovačka kada je Hamšik nanizao par defanzivaca „zmajeva“, ali je loptu sa linije skinuo Dejvis. Nedugo zatim usledila je kazna, Bejl je fenomenalno izveo slobodan udarac i Vels je poveo 1:0. Od tog trenutka inicijativu je preuzela Slovačka. Šanse su imali Mak i Vajs, ali je do promene rezultata došlo tek u 61. minutu. Mak je probio, a Duda poravnao na 1:1.

(IZvor: RuTube)

Velsu je pobedu u 81. minutu doneo Robson-Kanu kada je iskoristio asistenciju Remzija za 2:1. Slovaci su preko Nemeca imali sjajnu šansu za izjednačenje, ali je lopta otišla pored gola.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

VELS – SLOVAČKA 2:1 (1:0)
/Bejl 10, Robson-Kanu 81 – Duda 61/

Stadion Bordoa;
Gledalaca: 42.000;
Sudija: Sven Moen (Norveška)

VELS (3-5-2): Vard – Čester, Vilijams, Dejvis – Ganter, Alen, Edvards (od 69’ Ledli), Remzi (od 88’ Ričardsa), Tejlor – Vilijams (od 69’ Robson-Kanu), Bejl;

SLOVAČKA (4-3-3): Kozačik – Pekarik, Škrtel, Durika, Švento – Kucka, Horšovski (od 60’ Duda), Hamšik – Mak, Duriš (od 60’ Nemec), Vajs (od 83’ Štoh).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter