0
Evropske lige

LEGENDA JOŠ ‘PLEŠE’: Toti produžio ugovor sa Romom, ali ne samo to…

Objavljeno: 07.06.16 u 19:38

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti rekao je da mu je ispunjen san time što je produžio ugovor sa klubom i što će još godinu dana igrati fudbal u svom klubu, kao i što će posle toga biti funkcioner Rimljana.

Živa legenda Rome potpisao je danas novi ugovor sa klubom, u kome će ostati još godinu dana. To će mu biti 25. sezona u klubu i poslednja u igračkoj karijeri.

– Fantastično se osećam. Oduvek sam hteo da završim karijeru noseći samo jedan dres Romin. Mislim da sam to zaslužio – rekao je 40-godišnji Toti za sajt kluba.

Ugovor je potpisan danas, nakon što se Toti sastao sa predsednikom kluba Džejmsom Palotom, a taj sastanak je opisao kao „direktan“. Igrač će posle poslednje fudbalerske sezone postati funkcioner kluba.

– Oduševljen sam. Imam još ovu godinu kao igrač, a onda još šest kao direktor. Kao što sam uvek govorio predsedniku i klubu u celini, najviše bih voleo da imam tačno odredjenu ulogu, kao što je tehnički direktor. Oni su se složili i vrlo sam im zahvalan na tome – rekao je Toti.

Produženje ugovora usledilo je u isto vreme u kome je u centru pažnje novi stadion Rome, koji bi trebalo da se otvori u avgustu 2018.

– Da, ceo grad i šire od grada, svi smo uzbudjeni. Biće to čudesno što ćemo imati stadion u svom vlasništvu, na kome će moći da se dešavaju velike stvari. Nadam se da će to postati realnost što je pre moguće i da će zauvek ostati java – rekao je Toti.

„Princ Rima“ uglavnom nije igrao, ali je u finišu sezone ualazio u završnicama mečeva i postizao važne golove i asistencije i tako mnogo pomogao Romi da završi na trećem mestu tabele, što je izazvalo divljenje kompletnog fudbalskog sveta.

– Nisam očekivao da će se to desiti na taj način. Ako razmislite malo, ono što sam uradio uopšte nije logično niko to ne bi očekivao, pogotovo ne ja. Zahvalan sam što se ipak tako desilo i što sam mogao da doprinesem osvajanju trećeg mesta. To je jako važno, i za mene i za klub – rekao je Toti.

On je priznao da nije očekivao da može da rešava utakmice za tako kratko vreme.

– Niko ne bi očekivao od mene da rešavam utakmice za par minuta. Ljudi od mene uvek očekuju nešto drugačije, ali, da budem iskren, nikada ne bih pomislio da mogu da okrenem tok meča za četiri, sedam ili 10 minuta. Drago mi je što se to desilo i to ću uvek pamtiti, jer je to nešto što će ući u istoriju Rome – rekao je kapiten „djalorosija“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter