7
Evropske lige

UEFA BEZ MILOSTI: Jedna ‘nagazna mina’ manje za Zvezdu u pohodu na Ligu šampiona

Objavljeno: 06.06.16 u 22:32

Neki bi rekli ‘pravda je spora, ali dostižna’, ali čelnici kažnjenog kluba najavljuju žalbu na, kako kažu, ‘neosnovanu optužbu’.

Šampion Albanije, Skenderbeg, koji je prošle godine napravio veliki uspeh u istoriji kluba plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, sada se suočava sa oštrom kaznom UEFA.

Skenderbeg je kažnjen zbog navodnog nameštanja utakmica u ovom evropskom takmičenju, ali i domaćem šampionatu, a sve nakon provere evropske kuće fudbala.

Bilo je najava i ranije, a sada je i definitivno da albanski prvak neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona koju su obezbedili kroz osvajanje titule šampiona Albanije.

NIJE NI ČUDO ŠTO GA SRBI OBOŽAVAJU: Rikardinjo je bog futsala! (VIDEO)

Još uvek nije poznato o kojim se nameštenim utakmicama radi, ali se zna da će se ALbanci žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Takođe, bilo je jasno da je Skenderbeg jedan od timova koje je Crvena zvezda želela da izbegne u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ne toliko zbog snage tima, koliko zbog političke situacije i mogućnosti da dođe do incidenata u eventualnom dvomeču. Umesto njega, potencijalan rival Crvene zvezde biće vicešampion Partizai.

Skenderbeg će pored suspenzije, na račun UEFA morati da plati i 100.000 evra.

0
0

7 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter