U poslednjoj pripremnoj utakmici pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Srbija je igrala nerešeno sa Rusijom u Monte Karlu 1:1 (0:0).

“Orlovi” su položili prijemni ispit. Posle pobeda nad Kiprom i Izraelom usledio je remi sa Rusijom, kojoj je ovo bila poslednja provera pred start Evropskog prvenstva. Četa Slavvoljuba Muslina je bila daleko bolji tim, ali opet smo primili “jeftin gol”, ali na sreću i izbegli poraz – 1:1.


Srbija je prva pripretila preko Ivanovića, ali je lopta završila daleko preko gola. U 25. minutu ponovo dobar naš napad, ali Mladenović se odlučuje na loš šut umesto asistencije ka Aleksandru Mitroviću. Rusija je prvi put zapretila u 30. minutu kada je šutirao Dzjuba, ali je Stojković odbranio. Poslednju šansu u prvom delu igre imao je Mitrović, ali je glavom šutirao pored gola.

I u drugom delu igre naš tim je bio bolji. U 57. minutu zategao je Kolarov, ali preko gola. Deset minuta kasnije preti i Rusija, ali šut Mamaeva završava u rukama Stojkovića. U 81. minutu Srbija je imala najbolju šansu. Kolarov je sjajno predriblao rusku odbranu, šutirao, Akinfeev odbranio, na loptu natrčao Mitrović, ali je čuvar mreže “baćuški” intervenisao. Samo četiri minuta kasnije je usledila kazna. Dobra akcija za Kokorina, ovaj do Dzjube i lopta u mrežu – 0:1. Ipak, nedugo zatim i sjajna akcija našeg tima, Živković do Tadića, ovaj sjajno do Mitrovića, a bivši napadač Partizana za konačnih Srbija – Rusija 1:1.

(Izvor: YouTube/RTS – Zvanični kanal)

RUSIJA – SRBIJA 1:1 (0:0)
/Dzjuba 85 – Mitrović 88/
Monako. Stadion: Luj Drugi. Sudija: Rudi Buke (Francuska)

Rusija: Akinfejev – Smoljnikov (od 62. minuta Šiškin), V. Berezucki, Ignaševič, Šenjikov (od 76. Torbinski) – Denisov (od 51. Glušakov), Golovin (od 60. Ivanov) – Šatov (od 75. Širokov) – Kokorin, Dzjuba, Smolov (od 46. Mamajev). Selektor: Leonid Slucki.

Srbija: Stojković – Ivanović, Milunović, Rajković (od 83. Maksimović) – Rukavina, Milivojević (od 94. Zdjelar), Grujić (od 46. Kolarov), Mladenović (od 65. Tošić) – Tadić, Kostić (od 79. Živković) – Mitrović (od 89. Stojiljković)
Selektor: Slavoljub Muslin.