7
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PARTIZAN PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE: Igrač sa karakterom, lider, pobednik! (FOTO)

Objavljeno: 04.06.16 u 11:52

Na stadionu u Humskoj predstavljeno je novo pojačanje za sledeću sezonu. U pitanju je fudbaler koji je još ranije ‘kaparisan’, a danas je ozvaničena saradnja.

Na zimskim pripremama i Partizanovoj prijateljskoj utakmici protiv Arsenala iz Tule, u Partizanu su već imali na ‘radaru’ Milana Radina, koji je tada bio na probi u ruskom timu. Kontakti su uspostavljeni i ranije, ali je narednih šest meseci proveo u Voždovcu, a danas je zvanično promovisan u novo pojačanje Partizana.

Radin igra na poziciji zadnjeg veznog ima 24 godine i važi za beskompromisnog borca koji je u ekipi Mladosti iz Lučana bio suspendovan jer nije želeo da produži ugovor, pa je po kazni trčao krugove, ali poznato je da je umesto zadatih četiri, on ‘u inat’ trčao po 10.

Sportski direktor Ivica Iliev je veoma zadovoljan jer je Partizan uspeo da realizuje ovaj posao:

– On je jedan od prvih igrača koji su se spominjali kao potencijalno pojačanje, uspeli smo da se dogovorimo. Igrač koji je ‘motor’ svake ekipe gde je bio, očekujemo da to isto donese i Partizanu. Sve ono što je u prethodnih šest meseci napravio, pogotovo na velikim utakmicama gde je bio više nego zapažen i superioran, očekujemo da pruži i u Partizanu – izjavio je Ivica Iliev.

– Tip igrača koji se sam predstavlja na terenu, koji uvek daje maksimum, i svi u klubu smo sigurni da ćemo to i dobijati od njegovog kvaliteta. Zadovoljan sam sto dovodimo igrače sa karakterom – poručio je Ivica Iliev.

Milan Radin je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i nosiće dres sa brojem 29. Svoje oduševljenje nije krio.

– nogo sam srećan što sam ovde sa vama. Nadam se uspešnoj sezoni, da se plasiramo u Evropu, tačnije ubeđen sam u to i da ćemo i za godinu dana pričati ovde o Ligi šampiona. Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri, jer dres Partizana ima tezinu, ali ne plašim izazova i verujem da ću se dobro pripremiti. Konkurencija je jaka, ali to je stimulans da pružim svoje najbolje partije – bile su prve reči Milana Radina kao novog igrača Partizana.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Na pitanje da li je poznaje nekog od igrača Partizana, Radin je umalo otkrio ‘ekskluzivu’ novinarima.

– Ne poznajem nikoga, jedino sam na lekarskim pregledima upoznao Petra Đuričkovića i … – a hitro ga je prekinuo Ivica Iliev koji ga je ‘upozorio’ da se ne izleti pred predstavnicima ‘sedme sile’.

Radin je istakao da misli da je utakmica protiv Partizana u dresu Arsenala iz Tule bila presudna, ali Ivica Iliev je to negirao:

– Bio nam je interesantan još zimus. U tom trenutku smo bili u završnoj fazi pregovora sa Evertonom, imali smo popunjen igrački kadar na toj poziciji. U dogovoru sa njegovim agentom smo pustili da vidimo kako će da se odvija i možda smo i mi bili okidač da on ne potpiše ugovor sa Arsenalom iz Tule. Posle prvih par utakmica smo Voždovcu poslali fer-plej signal da stupamo u pregovore sa Milanom. Pokazao je da je bio motor ekipe Voždovca. Gledamo da ono što je najbolje u Srbiji, igrače sa karekterom, koji su lideri i pobednici, dovedemo u Partizan – istakao je Iliev.

Prvi klub Milana Radina bio je Novi Sad, gde je iz mlađeg pogona promovisan među seniore, a kasnije je nosio i dres Jugovića iz Kaća (na pozajmici), Sente i Radničkog iz Nove Pazove.

U prvom delu sezone za nama u Mladosti iz Lučana Radin nije igrao zbog suspenzije usled neslaganja sa Neškom Milovanovićem. Tražio je raskid ugovora, dobio ga, a zatim je prešao u Voždovac gde je proveo poslednjih šest meseci.

0
0

7 Komentara

  1. Doveden je klasican JSL livadar koji nije nista bolji od Jevtovica i Sase Markovica i mnogih zadnjih veznih koji su igrali u Partizanu poslednjih par godina.
    Ako se nastavi sa ovakvim pojacanjima predstoji nam grcevita borba za opstanak u play-out-u.
    Nama trebaju igracine,dominatori a ne livadari.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter