4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAOPŠTENJE JSD PARTIZAN: Zgroženi smo!

Objavljeno: 26.05.16 u 21:25

JSD Partizan izdalo je saopštenje povodom najnovijih dešavanja u fudbalskoj sekciji crno-belih.

Prenosimo ga bez izmena i u celosti:

– Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, kao najtrofejnije sportsko društvo na ovim prostorima i krovna organizacija nad svim svojim članovima, sa pažnjom je posmatralo aktuelno stanje u našoj proslavljenoj fudbalskoj sekciji.

Upravni odbor JSD ponavlja da legalne institucije FK Partizan uživaju punu podršku svih članica JSD Partizan, budući da su legalitet i poverenje u institucije jedini osnov na kojima može da počiva stabilnost, dignitet i uspeh bilo kog sportskog udruženja u celini.

Zgroženi smo i konsternirani nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno ponašanjem našeg proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji, ujedno, obavlja i visoku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Prekid ove skupštine je uslovio da je FK Partizan, dakle, više od šest meseci bez Predsednika i Upravnog odbora.

Imajući u vidu čl. 21. Statuta JSD Partizan, koji izričito ukazuje na okolnosti grubog i trajnijeg neispunjavanja obaveza Kluba u skladu sa Statutom FK Partizan, Upravni odbor JSD Partizan je jednoglasno doneo odluku o uvođenju privremenih mera u FK Partizan, čiji je smisao da se otklone sve nedoumice i štetne posledice prekinute Vanredne skupštine FK Partizan i omogući redovno funkcionisanje Kluba.

PROMENE U PARTIZANU: Poznato šta će biti sa klubom

Član 21. st. 2. Statuta JSD Partizan nedvosmisleno utvrđuje da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu.

U ovom periodu, prema čl. 5. st. 5. Statuta FK Partizan, ne suspenduju se ovlašćenja Skupštine, međutim, suspenduju se prava zakazivanja, njenog sazivanja i održavanja na osnovu čl. 35. Statuta FK Partizan, budući da Statut JSD Partizan ima supremaciju u odnosu Statut FK Partizan.

Privremena uprava će, u narednom periodu, imati zadatak da izvrši neophodnu konsolidaciju u FK Partizan, obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, okonča prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno nastupi u kvalifikacijama za Ligu UEFA i, najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu Kluba.

Duboko verujemo da će, nakon svih ovih mera, koje Privremena uprava ima obavezu da ispuni, buduća skupština biti primer demokratske tekovine i istinski praznik zasedanja najvišeg klupskog organa.

O njenom sazivanju će odlučiti Privremena uprava uz prethodno datu saglasnost UO JSD Partizan, kao najviše instance.

Za članove Privremene uprave FK Partizan imenujemo:

– Milorada Vučelića, predsednika JSD Partizan

– generala Radovana Radinovića, člana UO JSD Partizan

– Mileta Jovičića, člana Skupštine FK Partizan i dugogodišnjeg potpredsednika FK Partizan

BRNOVIĆ O PARTIZANU: Sramota šta se dešava u mom klubu

0
0

4 Komentara

  1. Partizan nije najtrofejnije na ovim prostorima vec Crvena Zvezda,koliko god se neki trudili da spinuju brojke polako izlaze na svetlost dana.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter