1
Fudbal

PORAZ SRBIJE: Bosna bolja 2:0

Objavljeno: 26.05.16 u 21:39

Omladinska reprezentacija Srbije (U-18) poražena je danas u Novom Sadu, u drugoj prijateljskoj međunarodnoj utakmici,od selekcije Bosne i Hercegovine sa 2:0 (0:0). U prvom meču pre dva dana rezultat je bilo 1:0 za Srbiju.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine uspeli su da se revanširaju vršnjacima iz Srbije za poraz u prvoj utakmici. Srbija je u prvom delu igrala opasnije i agresivnije od gostiju, ali nije uspela da realizuje te prednosti. Pored nekoliko šansi mladići Srbije su pogodili i prečku.

Gosti su svoje šanse, međutim, znali da iskoriste. Naročito je dobro igrao Amar Suljić, koji je osim prvo gola, asistirao i kod drugog pogotka. On je bio pokretač svih akcija gostiju, koje su opasno ugrožavale naš gol.

Oba selektora, Milan Kosanović (Srbija) i Toni Karačić (BiH), bili suzadovoljni korektnim i jakim proverama. Pokazalo se da obe reprezentacije imaju visok potencijal u tom uzrastu i da s optimizmom mogu da očekuju naredne nastupe.

Za igrače Srbije u tom uzrastu, rođene 1998. godine, sledi letnja pauza. Avgusta će biti novo okupljanje i pripreme za međunarodni turnir ,,Svetan-Ćele Vilotić“, koji će se početkom septembra održati u Subotici.

Mlađi omladinci su do sada ove godine odigrali ukupno pet utakmica. Savladali su Jermeniju i Bosnu, izgubili od Mađarske, a igrali nerešeno protiv Jermenije i Mađarske.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

U sportskom centru ,,Vujadin Boškov“ u Veterniku, pred oko 400 gledalaca, po lepom i prijatnom vremenu za igru, utakmicu je sudio: Abdulhadi Alasmar Al Ruaile iz Katara. Strelci su bili: Suljić u 74. i Behram u 90. minutu. Žuti kartoni: Šerbečić, Suljić (Bosna i Hercegovina)

Srbija: Marko Nikolić, Čočaj, Mesarović, Stanisavljević, Dinga, Mašović, Blagojević, Mehmedović, Zlatanović, Gojkov, Birmančević. Kapiten: Dominik Dinga, trener: Milan Kosanović. Igrali su još: Radić, Terzić, Stevanović, Milojević, Nišić, Čoke, Petrov, Cvetković, Todorović, Šaponja.

Bosna i Hercegovina: Jović, Šerbečić, Gavrić, Žerić, Husić, Bijelić, Demirović, Mustafić, Milićević, Mustedanagić, Suljić. Igrali su još: Durić, Bojo, Čubrilo, Mujagić, Behram, Čavar, Bajić i Salčinović.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter