0
Domaći fudbal

UTAKMICA ŽIVOTA UZ LEGENDE: Antić i Milutinović anegdotama najavili spektakl u Humskoj (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.16 u 15:46

Poznati bivši i sadašnji fudbalski asovi i mnoge legende srpskog fudbala sutra će od 20 časova na stadionu Partizana igrati za decu obolele od raka.

Humanitarni meč „Asovi za decu“ biće realizovan u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, FK Partizan, kao i TV Prva i Vision Team. Sav prihodbiće iskorišćen za pomoć u izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Akcija koja je podigla Srbiju na noge najavljena je danas konferencijom u hotelu ‘Cepter’ na Terazijama, kojoj su prisustvovali organizator i inicijator ideje Jovan Simić, Jovana Leposavić, golman Crvene zvezde koja se suočila sa rakom, kao i treneri dva tima koja će se sutra sastati na travi stadiona u Humskoj, Radomir Antić i Bora Milutinović.

– Zahvaljujem se gospodinu Antiću i gospodinu Milutinoviću što su izdvojili vreme da zajedno ostvarimo ovu akciju. Ne mogu da verujem da će se sutra ovo dogoditi. Zamislili smo da ovako okupimo sve fudbalere koje smo gledali kroz protekle godine. Zbog obaveza u FSS i novih angažmana Goran Bunjerčević, Mladen Krstajić i Radiša Ilić, a možemo da kažemo da smo ih mi lansirali u stručni štab Slavoljuba Muslina – rekao je u šaljivom tonu inicijator akcije Jovan Simić.

– O ovome sam razmišljao u poslednje tri godine i bila je moja velika želja. Nisam smeo da krenem u to dok nisam obavio prve pozive, naišao na pozitivne reakcije i onda sam krenuo u realizaciju. Moguće je da se ovo održi, iako su mi mnogi govorili da nije – podvukao je Simić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Za tim Radomira Antića igraće:

Golmani: Boban Bajković, Željko Brkić, Đorđe Pantić.

Odbrana: Špira Grujić, Nikola Lazetić, Boban Dmitrović, Gordan Petrić, Marjan Marković, Slavoljub Đorđević, Stepanov Milan, Sabo Zoltan.

Sredina: Darko Ljubojević, Dejan Stanković (c), Boško Janković, Ognjen Koroman, Nenad Kovačević, Gojko Kačar, Leo Lerinc, Luka Milunović.

Napad: Danko Lazović, Nikola Žigić, Milan Jovanović, Mihajlo Ognjenović, Pauča Petar.

Bonus igrači: Jovana Leposavić- golman, Zoran Kesić.

Za tim Bore Milutinovića igraće:

Golmani: Dejan Radić, Ivica Kralj, Živko Živković.

Odbrana: Milivoje Ćirković, Uroš Račić, Mirko Poledica, Ljubiša Dunđerski, Niša Saveljić, Miloš Stojanović, Goran Bunjevčević.

Sredina: Milan Smiljanić, Goran Bogdanović, Damir Čakar, Darko Tešović, Jovan Stanković, Dragan Mladenović, Goran Stevanović, Branko Brnović, Miodrag Pantelić, Pavlovski Marko.

Napad: Predrag Mijatović (c), Milan Purović, Andrija Delibašić, Mateja Kežman, Igor Glušević, Saša Drakulić.

Bonus igrači: Lazar Ristovski, Dejan Ćirjaković, Jovan Simić.

[/stextbox]

Treneri dva tima srdačno su pozdravili akciju i istakli da nisu imali ni najmanju sumnju kada je stigao poziv Simića i organizatora.

– Ovo je više od samo jedne utakmice. Kao čovek fudbala uvek sam smatrao da je fudbal ogledalo društva. Svima nam se ukazala divna prilika da sutra svi budemo pobednici i deci stvorimo sredstva koja mogu da im pomognu. Nijednog trenutka nisam imao dilemu i privilegovan sam pozivom. Uvek sam tu kada treba da se pomogne – izjavio je Radomir Antić.

– Kada se govori o asovima, i Jovan je jedan od njih. Siguran sam da će igrači sutra dati sve od sebe. Sutra nije važno ko će pobediti, bitno je da se skupe sredstava, kako bi ova deca imala bolju budućnost – poruka je Bore Milutinovića.

Legendarni stručnjak ispričao je i jednu anegdotu.

– Imao sam priliku da razgovaram sa Ćavijem čestitajući mu titulu, a on mi je poručio da obavezno pozdravim Radomira. Rekao mi je: On mi je pomogao u mom formiranju, jer je Antić bio taj koji me je pomerio napred. Tako je postao jedan od najbojih igrača na svetu – istakao je Milutinović i još jednom pozdravio sutrašnjeg ‘suparnika’ na klupi.

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti po cenama od 300 do 500 dinara, a takođe u akciju se može uključiti SMS porukom na 1105.

(Izvor: youtube / Asovi Za Decu)

Jovana Leposavić posebnu pažnju privukla je zbog svoje borbe sa rakom i pobede. Zato će sutra biti u timu da bi, kako kaže, pomogla svojim drugarima.

– Za mene je fudbal život, a sve drugo su sitnice – kratko i jasno je rekla 15-godišnja Jovana, koja se izborila sa ovom bolešću, a sutra će učestvovbiti na terenu sa velikim fudbalskim legendama.

– Želela bih da upoznam Ivicu Kralja, Nikolu Žigića, Milana Jovanovića, Mateju Kežmana i to je to. Za sada – rekla je simpatična Jovana.

Jovana je imala jasnu poruku za sve ljubitelje fudbala.

– Svi navijači bi trebali da se ujedine, da dođu sutra na stadion Partizana i da pomognemo mojim drugarima koji se bore sa rakom – jasno je poručila Jovana Leposavić.

Jedan od organizatora, FK Partizan, pored poziva na ovu humanitarnu akciju, je najavio i aukciju za akvarel sliku uskršnjeg jajeta umetnika Momčila Mome Bjekovića, dok se na njemu nalaze svi potpisi prvotimaca Partizana. Početna cena slike je 70.000 dinara.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kad nema fudbala, tu je šah

Antić je ispričao i kako je trebao jedini put da se sastane Borom Milutinovićem, a to bilo osujećeno lošim vremenom.

Kada je Bora otišao u Monako, trebala je da se igra utakmica između Monaka i Partizana, u životu nisam imao teži let ka Nici. Kiša je padala toliko da je utakmica morala da bude odložena.

Na to se nadovezao Bora:

– Ali zato smo igrali šah! – što je izazvalo smeh u sali.

Kada je spomenut šah, Antić je uputio zanimljivu poruku mladoj Jovani Leposavić do sebe.

– Kralj je figura kada se zna da se gura – zaključio je poučno Radomir Antić.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter