0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS, PLEJ-OF: Pobede Partizana i Zvezde, Čukarički i Vojvodina u Evropi, Katai najbolji strelac (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.16 u 21:05

Gotovo je i ovo izdanje Superlige Srbije, a poslednje kolo dalo nam je odgovore na pitanja ko će pored ‘večitih’ rivala ići u evropska takmičenja.

Na tri beogradska stadiona, u Humskoj, Ljutice Bogdana i na Banovom brdu doneta je odluka koji će timovi igrati u Evropi sledeće sezone, a to će biti Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope Srbiju će predstavljati Partizan, Čukarički i Vojvodina.

Nije dosadašnji šampion Partizan dozvolio Vojvodini da ga i treći put u sezoni savlada, već je u Humskoj u goleadi i reviji lepih golova, pa i autogolova, slavio sa 3:2. Crno-beli su poveli od 7. minuta golom Nikole Milenkovića.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Zatim je u 28. minutu viđen najlepši momenat na meču, kada je Nemanja Mihajlović razmenio dupli pas sa Valerijem Božinovim, a onda pretrčao čuvare, namestio se na desnu nogu i sjajno pogodio levi ugao gola Vojvodine.

(Izvor: youtube / PRO BALKAN SPORTS)

Međutim, samo koji minut kasnije Dejan Meleg je iskoristio veliku grešku Darka Brašanca i rutinski je savladao Kljajića za 2:1.

(Izvor: youtube / PRO BALKAN SPORTS)

Zatim je u 61. minutu viđen najsmešniji potez na meču, a možda i najbizarniji autogol sezone, ne samo u Srbiji. ‘Strelac’ za Partizan bio je defanzivac Vojvodine Lazar Rosić.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Međutim, kao i prvi put kada je Partizan poveo sa dva gola razlike, i ovog puta je Dejan Meleg odgovorio za Novosađane,  i to na kakav način. Majstorski!

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Tih 3:2 bio je i konačan rezultat na kraju, pa je Vojvodina čekala vesti sa Marakane gde je Radnički odolevao Crvenoj zvezdi čitavih 75 minuta. Sve dok Petar Orlandić na centaršut Luisa Ibanjeza nije trznuo glavom i slomio otpor Nišlija.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Treba reći da je prvo poluvreme ovog meča obeležio promašen penal Marka Petkovića.

Tačku na ovaj meč i nade Radničkog da može da se plasira u evro-takmičenja stavio je Aleksandar Katai golom u 82. minutu posle solo prodora. Bio je to njegov 23. gol u sezoni, čime je osvojio titulu najefikasnijeg igrača Superlige, ostavivši iza sebe saigrača Huga Vijeiru.

(Izvor: youtube / OnRoadToBrazil2014)

Svoje treće mesto i kvalifikacije za Ligu Evrope Čukarički je izborio protiv Radnika iz Surdulice pobedom od 2:1 golovima Saše Jovanovića i Pavlovića u 46. i 55. minutu. Jedini gol za goste postigao je Jovan Jovanović u 85. minutu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SLS, plej-of,  poslednje kolo:

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0
(Orlandić 75, Katai 81)

Partizan – Vojvodina 3:2
(Milenković 7, Mihajlović 23, Rosić 61ag – Meleg 33, 73)

Čukarički – Radnik 2:1
(/Jovanović 47, Pavlović 56 – Jovanović 85)

Borac – Voždovac 0:0 

[/stextbox]

 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter