0
Evropske lige

FOTO: JuventusFC/Twitter

JUVE PIŠE ISTORIJU I U KUPU: Tuga ‘roso-nera’ i nastavak dominacije ‘Stare dame’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.16 u 23:33

Posle produžetaka Juventus je odneo Milanu ispred nosa pehar Kupa Italije, ali i plasman u Evropu. Gol odluke postigao je Alvaro Morata, posle samo dva minuta na terenu.

Nikada u istoriji Kupa Italije se nije desilo da jedna ekipa odbrani trofej, a to je sada učinio Juventus, apsolutni vladar Italije, koji već pet godina ne prepušta pehar Serije A, a sada drugu godinu uzastopno ni Kupa, čime je potvrđena dominacija.

Do ovog trijumfa ‘Stara dama’ stigla je mnogo teže nego što se očekivalo, iako je na teren ‘Olimpika’ u Rimu Masilimilijano Alegri izveo kombinovan sastav, nasuprot najjačem Kristijana Brokija.

I to se osetilo, Milan je imao nekoliko prilika zvog kojih će žaliti, posebno Đakoma Bonaventure i Kejsukea Honde, ali je golman Juventusa večeras, Brazilac Neto, ostao nesavladan.

Juventus je toliko puta ove sezone kaznio Milan posle promašaja, a tako je bilo i ovog puta. U 111. minutu, samo par minuta po ulasku na teren, Španac Alvaro Morata je iskoristio sjajnu akciju ‘bjanko-nera’ i asistenciju Huana Kvadrada za delirijum crno-belog dela ‘Olimpika’.

(Izvor: youtube / FootGoalHD)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter