Tačno pedeset godina od najvećeg uspeha u istoriji Partizana, igranja u finalu Kupa šampiona, pobednik Real Madrid iz te 1966. godine, teoretski bi mogao da ostane bez trofeja.

Na internet sajtu ‘change.org’ u toku je potpisivanje peticije da se Real Madridu oduzmu sve titule koje je osvojio za vreme vladavine Franciska Franka, fašističkog diktatora iz vremena najveće dominacije Madriđana, kada su osvojili čak šest titula šampiona Evrope.


PARTIZANOVE BOMBE PRELAZNOG ROKA: Prekaljeni napadački tandem na vratima Humske!

Smatra se da je Real te trofeje osvojio na nelegalan i nepošten način, sa čime se složilo preko 33.000 potpisnika ove peticije.

– Želimo da, u ime vrednosti koji predstavljaju sport i demokratija, zamolimo za hitno brisanje pet Evropskih kupova koji su dati Real Madridu u periodu između sezona 1955/1956 i 1959/1960, kao i priznanje ove institucije da trofej osvojen u sezoni 1965/1966 ni na jedan način ne odgovara onome što svi poznajemo kao UEFA Liga šampiona

Screenshot_6

Teoretski je moguće, u praksi vrlo teško da se ovako nešto desi i UEFA odluči da napravi svojevrstan presedan. Međutim, ukoliko bi do toga došlo, ‘ovajdili’ bi se Partizan, ali i Rems koji je dva puta gubio od Reala (1956. i 1959.), Fiorentina (1957.), Milan (1958.) i Ajntraht (1960.).

Tako da Grobari, ukoliko želite da potpišete peticiju, to možete učiniti ovde.

IZ PARTIZANA PORUČUJU: Licenca je tu! Dovodimo jaka pojačanja, a neka su već ugovorena (VIDEO)