0
Fudbal

FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ UVELIČAO FINALE: Kragujevčani u Nišu overili vizu za Brazil (FOTO)

Objavljeno: 17.05.16 u 09:04

Niš je u nedelju ugostio najbolje timove malog fudbala na nacionalnom finalu Neymar Jr’s Five turnira. 14 ekipa, tokom šest sati koliko je trajao turnir, pokazalo je ono najbolje što Srbija ima.

Pobednici turnira ekipa Dag & Red iz Kragujevca plasirala se na svetsko finale koje se u julu održava u Sao Paolu u Brazilu u „Instituto Projeto Neymar Jr.“ fudbalskom centru jednog od najboljih svetskih fudbalera Nejmara da Silve.

Na terenu OŠ Učitelj Tasa u Nišu održano je nacionalno finale Neymar Jr’s Five turnira na kome je nastupilo 14 ekipa iz Kragujevca, Niša, Novog Sada i Beograda. Iako je prethodnih dana najavljivano olujno vreme, u nedelju ujutro momke je ipak dočekalo lepo i sunčano vreme koje je omogućilo idealne uslove za igru.

FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool
FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool

Pred skoro 500 gledalaca, ekipe su u prvoj fazi takmičenja igrale po grupama odakle su po najbolje dve prolazile u četvrtinu finala. Kvalitet utakmica na završnom turniru bio je na najvišem nivou, a o tome verovatno najbolje govori činjenica da ekipe koje su smatrane za favorite poput Underground Boys-a iz Beograda nisu prošle u drugu fazu takmičenja, čak su u prvoj utakmici bili očišćeni sa terena rezultatom 5:0.

Iz grupne faze u četvrtinu finala prošle su sve četiri ekipe iz Niša koje su se putem kvalifikacija plasirane na nacionalno finele Neymar Jr’s Five turnira – Niš 97 (NI), Uno momento (NI), Hijene (NI) i Favoriti (NI), a pored njih su se još našle ekipe Goku (KG), Fudbalska mafija (BG), E3 (NS) i Dag & Red (KG). U četvrtini finala viđeno je još jedno čišćenje ekipe sa terena gde su Favoriti eliminisali E3 maksimalnim rezultatom, dok je utakmica između Hijena i Uno momento završena nerešeno pa su o polufinalisti odlučivali penali gde je ekipa Hijena bila uspešnija rezultatom 3:2. U polufinalu su se još našle ekipe Dag & Red i Fudbalska mafija.

Photo_Bogdan_Kosanovic_0017
FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool

Posebnu čast, a sigurno i motivaciju igračima na terenu dao je reprezentativac Srbije Andrija Živković koji je svojim prisustvom uveličao finale, a poseban užitak gledaocima omogućio je najbolji srpski freestyle fudbaler Nikola Đota Milošević.

Nakon pet sati fudbala u polu finalu su se sastale ekipe Fudbalska mafija i Hijene, dok su sa druge strane igrali Dag & Red i Favoriti, a u veliko finale prošle su ekipe Dag & Red i Fudbalska mafija. Ekipa iz Kragujevca je plasmanom u finale opravdala ulogu favorita jer su i na kvalifikacionom turniru odneli pobedu.

U finalu je viđen atraktivan fudbal i verovatno najzanimljivija utakmica na celom turniru. Fudbalska mafija je povela fantastičnim golom preko celog terena, ali je ipak 3 minuta pre isteka regularnog dela utakmice ekipa Dag & Red uspela da postigne gol i to sa igračem manje. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata pa su o pobedniku odlučivali penali gde je ekipa Dag & Red bila bolja rezultatom 2:0.

FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool
FOTO: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool

Nakon pobede u velikom finalu i plasmana na svetsko finale koje će u julu biti održano u Brazilu u fudbalskom centru jednog od najboljih svetskih igrača Nejmara da Silve, kapiten pobedničke ekipe Miloš Kočić je izjavio:

– Na finale smo došli da igramo fudbal, da se nadigravamo i verovali smo da će rezultat doći. Turnir nije ni malo lak jer traje šest sati i igra se veliki broj utakmica. U finalu je bilo veoma teško sa obzirom na to da smo prvi primili gol i igrali smo sa igračem manje, ali nismo se predavali i ta upornost nam se isplatila

Na pitanje šta očekuje od svetskog finala Miloš je rekao:

– U Brazil odlazimo da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način, a nadamo se i visokom plasmanu.

Neymar Jr’s Five turnir održava se u 43 zemlje širom sveta, a do sada je na kvalifikacionim turnirima učestvovalo više od 10.000 timova sa gotovo 60.000 igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter