1
Domaći fudbal

(FOTO: STARSPORT)

BOŽOVIĆ POSLUŠAO DELIJE: Kako da odem, posle onoga?

Objavljeno: 11.05.16 u 13:45

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović produžio je danas ugovor s klubom za dve godine, posle čega je rekao da će tim dogodine biti još bolji.

– Iako sam imao neke dileme, posle onoga na utakmici sa Olimpijakosom… ‘Delije’ su rekle svoje i šta sam ja mogao da uradim posle toga? Da idem? Nemojte da se plašite što je ugovor na dve godine. Trener ide kada nema rezultata, ali nadam se da ćemo se družiti još dve godine. Nadam se da ćemo napraviti evropski uspeh, što svi žele, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda i Olimpijakos odigrali su u nedelju prijateljski meč, a organizovani navijači crveno-belih skandirali su treneru šampiona Srbije i istakli transparent u kome su ga pozvali da ostane.

– Sigurno ćemo uraditi sve što je u našoj moći da obradujemo ovaj narod. I ako ne dodje do toga, moramo da učinimo sve za duplu krunu i da Zvezda ponovo dominira. Moram da se zahvalim navijačima. Ono je bio najlepši dogadjaj u mom životu osim kad su mi se radjala deca. To je moja velika obaveza prema njima i svima u klubu i nadam se da ću opravdati očekivanja, rekao je Božović.Novi-stari trener rekao je da se sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i upravom dogovorio oko ostanka.

DELIJE REKLE SVOJE: Marakanom se orilo ‘Grofe, ostani’! (VIDEO)

– Složili smo se da ja treba da ostanem. Pitanje je bilo samo da li ćemo moći da se pojačamo i šta možemo da učinimo da budemo još bolji, da napravimo još bolju ekipu i igramo još bolje… Nadam se da ćemo se pojačati na vreme za Evropu. Radimo sve što je u našoj moći da to napravimo i da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat, rekao je Božović.

Trener je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da nije dobijao mnogo ponuda iz inostranstva i da je finansijski zadovoljan u Zvezdi.

– Ja sam za mnoge ponude čuo samo iz medija. Nisam ja odbio mnogo ponuda. Drugo, u Zvezdi ne radim džabe i to je činjenica. Ne mogu ja da se žalim sa finansijske strane, rekao je Božović.

Terzić je pri potpisivanju ugovora rekao da je Božović „najbolji trener na ovim prostorima“, „izuzetni čovek, vrhunski profesionalac i zvezdaš“.

– Nije počelo bajno, ali i tada smo znali da smo na pravom putu. Verovali smo u Grofa u njegov stručni štab i igrače. Strpljenje se isplatilo, pobednik je samo Zvezda. Osvojena je titula na superioran, dominantan način. Kao nikada pre od kada se igra fudbal na ovim prostorima. Zato je ovaj potpis smao jedan logičan korak na tom putu, rekao je Božović.

DO SADA NEVIĐENI SNIMCI: Sve se treslo od proslave Zvezdaša, a onda se pojavio ‘Grof’… (VIDEO)

0
0

1 Komentara

  1. Ovo je dobar znak jer u prošlosti Zvezda često nije znala koji trener započinje, a koji završava sezonu. Sam kontinuitet u radu je neophodan preduslov za bilo kakve rezultate. Sada bi trebalo napraviti što pre tim za iduću godinu, pripremiti 90% ekipe i onda u finišu prelaznog roka u zavisnosti od rezultata i ponude/potražnje eventualno nekoga prodati ili dovesti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter