U Crvenoj zvezdi uveliko razmišljaju o potencijalnim pojačanjima za Ligu šampiona, a oko vrata im stoji veliki broj igrača koji se vraća sa pozajmica iz raznih klubova.

Ponovo će 14. juna na stadionu “Rajko Mitić” biti gužva. Razlog jasan, pored standardnih prvotimaca i mogućih novajlija, tu će se naći i igrači koji su poslednjih godinu dana proveli na pozajmicama. Među njima ima onih mladh koji su se sjajno pokazali, ali i onih koji će biti samo teret za vratom i kojih će klub morati da se oslobodi.


Na tom spisku su najviše “stranci”. Tačnije, jedan Brazilac i dva igrača sa teritorije bivše SFRJ. Bruno Matos je već sa crveno-belima, ali je jasno da se na njega više ne računa. Brazilac se nije dokazao u jesenjem delu prvenstva, te ga je Miodrag Grof Božović precrtao i poslao nazad u Novi Pazar. Ni kraj Jošanice Matos nije blistao, pa je sada pitanje šta će Crvena zvezda sa njim. Dve su opcije, prodaja za siću ili raskid ugovora, što crveno-belima ne ide na ruku. Tu je i Danijel Avramovski, Makedonac koji je sa OFK Beogradom ispao iz Superlige. Igrač sredine terena se vraća na naš najveći stadion, ali teško je poverovati da će na primer dobiti veću šansu od Davida Babunskog, koji se još uvek bori za svoje mesto pod suncem. Jedini “strani” fudbaler koji bi mogao da dobije “novi život” jeste mladi Vladimir Jovović koji je imao zapažene role u dresu OFK Beograda.

USIJANE LINIJE: Andrija pred vratima Marakane?

Tu je Džouša Parker kog ugovor sa Zvezdom veže još godinu dana. Kako stvari stoje Crvena zvezda će teško prodati reprezenativca Antigve i Barbude, a još teže ga “zamoliti” da raskine ugovor. Kada je reč o domaćim igračima tu je samo golman FIlip Manojlović, koji će sigurno biti u početku drugi golman, a kasnije i prvi ako ode Kahriman. Reč je o supertalentovanom čuvaru mreže kome se prognozira velika karijera. Tu su i “klinci” poput Dušana Živkovića, Lazara Tufegdžića i Marka Mijailovića, koji će najverovatnije ponovo negde na kaljenje…

KAPITENSKI: Zagorac MVP 1. kola KLS

Šta vi mislite, koga bi Crvena zvezda trebalo da zadrži, a koga da proda pred start sledeće sezone?