1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KARADŽIĆ: Četiri puta smo sprečili ulazak Kosovo u UEFA, pred nama je još teža situacija

Objavljeno: 30.04.16 u 15:50

Javnost u Srbiji iznenadila je mogućnost da Kosovo uđe u UEFA, a predsednik FSS najavio je žestoku borbu protiv te nepravde.

Povodom predstojećeg Kongresa UEFA na kome će se raspravljati o prijemu samoproglašene države Kosovo u članstvo UEFA, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je rekao:

– Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore četiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu.

IZ DRUGAČIJEG UGLA: Kratko i jasno – spektakularan gol Marija Đurovskog! (VIDEO)

– Sada je pred nama ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta. MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine.

Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija, što je uslov da postane deo UEFA, Gibraltar je sudskim putem uspeo da postane 54 član Evropske kuće fudbala. Gibraltar je sada dobio i spor sa FIFA, a to znači da će uskoro postati i član Svetske fudbalske federacije.

SUPERLIGA, OLE! Ovako su fudbaleri Napretka proslavili plasman u najviši rang (VIDEO)

– Bez obzira na sve ove veoma otežavajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA. U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen – navodi se u izjavi Tomislava Karadžića na zvaničnom sajtu FSS.

Kongres UEFA održaće se 3. maja u Budimpešti.

0
0

1 Komentara

  1. Možeš se ti boriti koliko hoćeš, kada ga je picousti priznao i prodao… Uskoro će menjati ustav i izbrisati Kosovo iz njega, pa će i tu formalnost završiti! Samo da nam se zvezda iščupa, ko j*be Srbiju sa Kosovom, i slično…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter