4
Domaći fudbal

FOTO: UEFA

SRAMNO: UEFA menja Statut kako bi primila Kosovo u članstvo?!

Objavljeno: 29.04.16 u 11:59

Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da narednog utorka, na Kongresu u Budimpešti, promeni statut i primi kosovski savez u svoje članstvo, piše danas Politka.

Statut UEFA trenutno predviđa da član organizacije može da bude zemlja čiju nezavisnost priznaju Ujedinjene nacije, ali u predlogu novog zameniće se formulacijom „većina međunarodne zajednice u Evropi“, saznaje Politka.

Sagovornici politike opisuju ovaj pokušaj kao „pravno-poilitičko nasilje“, jer je urađen niz proceduralnih grešaka.

KRAJ VLADAVINE: Odlazi Tomislav Karadžić, definitivno poznat njegov naslednik

Kosovo je priznalo većina evropskih zemalja, pa se na taj način otvara mogućnnost da postane 55. član UEFA i čak zaigra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, u grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Finskom i Ukrajinom.

Delegacija FS S je iz tih razloga boravila pre tri dana u Nionu i pokušala da dobije podršku v.d. predsednika UEFA Teodora Teodorakisa, ali ujedno i spremila strategiju sličnu državnoj kada je blokiran prijem Kosova u Unesko, pa će tako na Kongresu u Budimpešti položiti amandman.

0
0

4 Komentara

  1. Obice im se o glavu ovo „protiv pravno nasilje“ k’o cokiju s’ mutantom i kk frankestajnom !!! Bolje da su na pravdi Boga izbacili FKCZ, zbog dobro nam poznatih mahinacija iz prve Lige Srbije i da nisu primili juznu Srpsku pokrajinu u UEFA, nego OVO politicko nasilje sporta,…..!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Obice im se o glavu ovo „protiv pravno nasilje“ k’o cokiju s’ mutantom i kk frankestajnom !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter