8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LE TALEK: U Srbiji nema taktike, a Zvezda je kao PSŽ, svi žele da nas pobede

Objavljeno: 29.04.16 u 23:33

Francuski fudbaler u Crvenoj zvezdi, Damjan Le Talek, za francuski „Sofoot“ dao je više nego zanimljiv intervju. Pričao je, između ostalog, o svojim igrama, uticaju Srbije na njega, kao i o dominaciji Crvene zvezde u srpskom fudbalu.

Le Talek je za francuski portal pričao o stilu igre u Srbiji:

– Srpski fudbal se više svodi na umeće pojedinca nego na taktiku. Imam sreće što igram u najboljoj ekipi, pa je mnogo lakše. Imamo loptu često, kao PSŽ. Zvezdu svi žele da pobede. U suštini, dobar je fudbal, rekao je Le Talek, da bi potom pričao o tome kako je prelazak u Zvezdu uticao na njega:

STIGLI REZULTATI: Koliko je ozbiljna povreda Nemanje Dangubića?

– Iza mene je par turbulentnih godina, i srećan sam što sam u dobrom timu, konačno. Odgovara mi ovo, ranije sam bio mnogo defanzivniji, statistika mi je zbog toga bila loša. Ovde sam za tri meseca dao dva gola i imao dve asistencije, iskren je Le Talek, da bi potom pohvalio trenera Božovića:

– Konačno je neko prepoznao kakav fudbal volim! Ovde imam slobodu, imam saigrače koji razumeju fudbal, moja dodavanja, lopte…

Za kraj, otkrio je da nije zaboravio ni sam početak svoje karijere:

– Igram zadnjeg veznog, ali volim da dam gol. Zato sam i došao ovde… Zvezda je dobar tim, rekao je sjajni Francuz.

IBANJEZ OBEĆAO DELIJAMA: Ako treba umrećemo na terenu…

0
0

8 Komentara

  1. Lako je dominirati u nameštenim utakmicama. Mnogo si „jak“ kada pobediš u derbiju, a protivniku sviraju četiri nepostojeća ofsajda, ponište čist gol, i ne sviraju očigledan penal. A povrh svega te plaćaju sa državnim parama, koje su otete od penzionera, nastavnika, poplavljenih…

    0
    0
    Odgovori
  2. Klinac je u pravu. Treneri u Srbiji dobijaju diplome na ime poznanstva a ne usavršavaju se u radu sa timovima na taktičkom planu. Glavni trener daje zadatak kako da ekipu odnosno igrače pripremaju za sledeću utakmicu – ko šta i kako u ekipi i na kom delu terena treba da radi-igra, koji prostor i u kojim situacijama treba da pokriva a ko da mu pomaže. Šta ko da radi kada ekipa ide u napad a šta kada izgubi loptu i kako što pre da formira zonu odbrane. Igrači moraju da dođu na trening fizički i psihički spremni a na treningu se vrši zagrevanje i vežba taktike napada, odbrane i pozicione igre.
    Fudbalski trener trebaju poznavati sve finese fudbalske utakmice kao šahisti što poznaju šahovsku igru.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter