0
Domaći fudbal

FOTO: Beach Soccer d.o.o.

MARKO PANTELIĆ: Dajte šansu ‘zltanim orlićima’, Zvezda mora da pogodi sa pojačanjima!

Objavljeno: 28.04.16 u 15:35

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da nacionalnom timu potrebno da prekopira Belgijance i novom selektoru pruži pravu šansu, kako bi se konačno izgradio tim i beležili uspesi.

– Nadam se da će promene, ako uopšte dođe do njih, da budu na bolje i kako dolikuje. Tada se treba odlučiti o selektoru i mora konačno da se preuzme odgovornost. Svesni smo da narod želi odmah uspeh, ali sada moramo da gradimo tim od mlađih kategorija – rekao je Pantelić novinarima u hotelu Kraun plaza.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, PSŽ-a, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa ističe da je nedopustivo da reprezentacija propusti treće veliko takmičenje zaredom.

– Neophodno je da damo šansu mladim momcima, bili smo omladinski prvaci Evrope i sveta… Svedoci smo šta je Belgija uradila, bili su svesni svoje lepe budućnosti i svesno propustili neka takmičenja. Svi znamo koji smo uspeh napravili plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali od tada nemamo uspeh – poručio je Pantelić.

NOVI POSAO: Pantelić i Kežman u fudbalu na pesku (FOTOGALERIJA)

Pantelić je dodao da mu žao što je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora reprezentacije.

– Puno toga je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo ljude u Savezu koji su izgradili velike karijere, bili veličine i autoritet u inostranim klubovima. Ako se već pravi nešto novi onda mora da se pruži potpuna autonomija ljudima koji ostavili veliki trag – rekao je Pantelić, naglasivši da je FS jedini Savez u Evropi koji nema u svom kadru istaknutog bivšeg reprezentativca.

– Ne mora da znači da su oni kompetentni, ali mora da im se pruži šansa – rekao je Pantelić.

Kao bivši igrač Zvezde, Pantelić redovno prati utakmice voljenog kluba.

– Iskreno, prezadovoljan sam osvajanjem titule. Čestitao bih svima u klubu, na čelu sa trenerom Božovićem na odlično urađenom poslu. Ima još dosta vremena do Evrope, bitna stvar je prelazni rok, biće odlazaka i dolazaka. Moramo da pogodimo sa pojačanjima – zaključio je Pantelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter