0
Evrokupovi

LE, POLUFINALE: Goleada u Ljvovu, Viljareal srušio Liverpul u nadoknadi (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.16 u 22:57

Sudeći po ishodima prvih polufinalnih duela u Ligi Evrope za sedam dana nas očekuju veoma zanimljivi revanši u Sevilji i Liverpulu.

Zbog dobro poznate političke situacije Šahtjor svoje utakmice igra u Ljvovu, što je po mnogima bio hendikep u duelu sa braniocem pehara Lige Evrope, ekipom Sevilje. I počelo je sve u znaku gostiju iz Andaluzije, a posle dobre akcije Banege i Gameira, Vitolo je smestio loptu u mrežu za ‘hladan tuš’ domaćim navijačima.

Međutim, Šahtjor je potvrdio da ima kvalitet i da nije slučajno stigao do polufinala najmasovnijeg evropskog takmičenja. U 23. minutu Marlos je iskoristio odlično dodavanje iz zadnje linije svog tima, utrčao sam ispred gola Sevilje i levom nogom plasirao loptu u mrežu za 1:1.

Iako je malo ko to očekivao, svega 13 minuta kasnije Šahtjor je došao do preokreta, a gol glavom je postigao Stepanenko. Sada je psihološka, ali i rezultatska prednosti bila na strani domaćina.

Pokazao je Šahtjor da može, ali kao da nije želeo u drugom poluvremenu da napadne gol Andalužana. Stoga su se stvarale šanse pred golom Pjatova, Gameiru je poništen čist gol, a zatim se i obrukao promašajem, da bi u 82. minutu ipak uspeo da zatrese mrežu, iz jedanaesterca, za konačnih 2:2 i najavu vrlo interesantnog revanša za sedam dana.

Za to vreme u Španiji, na ‘Madrigalu’, nismo videli nijedan pogodak, ali jesmo nekoliko fenomenalnih i neiskorišćenih prilika na obe strane. Viljareal je od samog starta ‘pokazao zube’ i bilo je jasno da će Minjole biti na ozbiljnim mukama.

Tako je i bilo, a najviše ga je mučio Sedrik Bakambu, koji je pogađao stativu i par puta bivao izblokiran, a u 87. minutu nije iskoristio najbolju priliku kada je golman Liverpula bio briljantan i sprečio je već viđen pogodak.

Već u sledećem napadu Alen je istrčao kontru i izašao sam na gol gostiju, a onda pogodio stativu, što je drugi okvir gola igrača Liverpula, posle stative Firmina sredinom drugog poluvremena.

I taman kada se činilo da će se u Liverpul putovati bez golova, Denis Suarez, koji je pravio dar-mar odbrani gostiju, izbio je ispred Minjolea, a onda nesebično uposlio Adrijana Lopeza koji je loptu smestio u praznu mrežu za erupciju oduševljenja na ‘Madrigalu’.

(Izvor: youtube / Muhammed Cetinkaya)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Liga Evrope, prvi mečevi polufinala:

Šahtjor – Sevilja 2:2 (2:1)
(Marlos 23, Stepanenko 36 – Vitolo 6, Gameiro 82 p.)

Viljareal – Liverpul 1:0 (0:0)
(Adrijan Lopez 90+2)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter