0
Evropske lige

FOTO: Twiter/screenshot

MATA PODIGAO GLAS: Fudbaleri previše zarađuju, živimo pod staklenim zvonom!

Objavljeno: 25.04.16 u 12:11

‘Vrlo rado bih pristao na smanjenje plata’, kaže fudbaler Mančester junajteda.

– Mogu da razumem na šta navijači misle, u fudbalskom biznisu kao da su vlasnici važniji od navijača. Ovo sada nije kao stari fudbal, nije bilo toliko medijske priče i ljudi sa različitim interesima. Ne uživam u toj strani fudbala, ali volim igru, trening i mečeve – izjavio je Huan Mata, a zatim šokirao fudbalski svet:

– Rado bih pristao na smanjenje plate kada bi bilo manje biznisa u sportu. Na ovom nivou plaćeni smo vrlo dobro, dođeš do nivoa gde nema velike razlike u životu ako si plaćen ’X’ ili ’X+3 – kaže Mata.

SVI U TRANSU I NEVERICI: Neverovatan pogodak koji golman nije ni video! (VIDEO)

Objasnio je i kako je izgledao njegov prvi profesionalni ugovor.

– Dobio sam ga u Real Madrid Kastilji, imao sam 18 godina i zarađivao sam 90.000 evra godišnje. Mi živimo pod staklenim zvonom. U poređenju sa ostatkom društva, zarađujemo smešne sume novca, to je nepojmljivo. U fudbalskom svetu moja plata je normalna, ali u poređenju sa 99,9% Španije i ostatka sveta, sramotno je koliko zarađujem.

RADUJE SE DOLASKU U BEOGRAD: Letos bio na pragu Partizana, sada stiže na Marakanu

– Pravi život je ono što žive moji prijatelji – traže posao, prijavljuju se na socijalnu pomoć, emigriraju… To je sada normalno

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter