0
Evrokupovi

DAN KADA SE NEBO OTVORILO: 2:2, gol, gol, gol… (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.16 u 09:06

Pre tačno 25 godina odigrana je jedan od najvažnijih utakmica u istoriji tada jugoslovenskog klupskog fudbala.

Na Marakanu je posle zaostatka iz prvog meča od 1:2 stigao ultraofanzivni Bajern koji je želeo novo finale Kupa evropskih šampiona, ali umesto toga Crvena zvezda je prvi put došla do borbe za najvredniji trofej, da bi ga mesec dana kasnije i osvojila.

Posle prvih 45 minuta crveno-beli su golom Siniše Mihajlovića iz slobodnog udarca povisili na ukupnih 3:1, ali su poslovično uporni Nemci u drugom poluvremenu uspeli da postignu dva pogotka i tako izjednače skor, a bili su blizu i potpunog preokreta.

PODRŠKA IZ RUSIJE: Navijači Spartaka iz Moskve odali počast ubijenom Deliji (FOTO)

Kako su oni svoju šansu propustili usledila je kazna u samoj završnici kada se desio jedan od najčudnijih golova ikada viđenih u tako važnim utakmicama. Posle prodora Jugovića i dodavanja Prosinečkog lopta je došla do Mihajlovića koji je centrirao u srce šesnaesterca u nameri da pronađe Pančeva ili Binića.

Međutim, centaršut je bio prilično loš pa je lopta došla do kapitena Bavaraca Augentalera koji je opet nespretno zahvatio tako da je ona visoko letela i u paraboli padala pravo u gol. Činilo se da golman Auman neće imati težak zadatak da je prebaci u korner, ali je on prerano skočio odnosno „podleteo“ je pod loptu koja je završila u njegovom golu.

TAČKA NA PRIČU: Luis Ibanjez neće igrati za Hrvatsku, evo i zbog čega…

Rečenice koje je tada izgovarao komentator RTS-a Milojko Pantić ostaće zauvek urezane u pamćenje svih Zvezdaša.

– Nebo se otvorilo, stadion je ekplodirao, sudija Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde. Čitav Bajernov tim je na travi…


(Izvor: Youtube/CrniGuja)

Na stadionu Rajko Mitić za danas je bila planirana proslava ovog događaja, ali zbog tragedije koja se desila juče u Čačku kada je ubijen navijač Crvene zvezde ona neće biti održana prema planu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter