Generalni direktor Crvene zvezde nije želeo da ignoriše potencijalnu kaznu zbog nereda na derbiju.

U intervjuu koji je dao “Večernjim novostima”, Terzić se zapita šta je još trebalo Zvezda da uradi:


– Šta to Crvena zvezda nije uradila u organizaciji meča, što nisu uradili Bajern, Liverpul ili Barselona u svojim mečevima? U Zakonu o sprečavanju nasilja u sportu piše da je “organizator u saradnji sa MUP odgovoran za organizaciju”. Sastanke smo održali, bilo je više nego dovoljno redara… Iz prethodnih iskustava, očekujemo kaznu, ali neka mi objasne disciplinci šta to mi treba da uradimo da bismo u budućnosti sprečili nešto slično. Kad rulja krene!

OVO RANIJE NISTE VIDELI: Derbi na do sada nezapamćen način (VIDEO)

Što se njega tiče, krivac je jasan – podjednako navijači Partizana na istočnoj tribini i žandarmerija.

– Što navijači Partizana imaju probleme između sebe pa su pocepani na tribini, što upravu gađaju jajima, ne daje za pravo njihovoj militantnoj grupi da dođe na “istok”, što je uvek bila porodična navijačka tribina Zvezde. Nažalost, ulaznice su u slobodnoj prodaji, policija zna za taj problem i umesto da ih razdvoji ili pošalje na “jug”, oni dozvole dva puta za godinu dana da takvi napadaju obične ljude. Nedopustivo je da se na “istoku” mešaju navijačke grupe i obični ljudi, rekao je Terzić, a odmah zatim i nastavio:

– Drugi problem je napravila žandarmerija ulaskom na severnu tribinu. Koja je njihova funkcija tamo, da brane Zvezdine navijače od Zvezdinih navijača? Ako su hteli da prave tampon-zonu, trebalo je da je prave na “istoku”, pa ako neko sa “severa” preskoči ogradu, u rukama im je. Šta smo mi kao klub tu trebali da uradimo?, zapitao se za kraj Terzić.

GRČKI MEDIJI: Krvavi beogradski derbi ‘raj’ za naše huligane (FOTO)