2
Domaći fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

KONTROVERZNI 16. APRIL: Zvezdini fudbaleri su se svađali sa sudijom, a ‘jug’ je goreo (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.16 u 11:07

Pre tačno 19 godina odigran je 107. večiti derbi u kome je postignut jedan od najkontroverznijih golova u istoriji utakmica Crvene zvezde i Partizana.

Partizan je tada slavio sa 2:1. Mada malo ko se seća detalja sa te utakmice, ipak jedan je ostao upamćen. Reč je o golu Goce Hristova u 32. minutu utakmice. Naime, sudija Savić je dosudio slobodan udarac za Partizan na ivici šesnaesterca i dok su se crveno-beli svađali sa arbitrom, igrači „parnog valjka“ su mudro izveli prekid, a Goce Hristov je neometan savladao Dragoslava Jevrića koji je bukvalno stajao i nije znao šta ga je snašlo. Sudija je priznao pogodak, a fudbaleri Crvene zvezde su se obrušili na njega. O tom golu pričalo se danima.

Ipak, Crvena zvezda je u 77. minutu uspela da stigne do izjednačenja kada je Dejan Stanković posle 840 minuta savladao Ivicu Krajlja. Radost igrača u crveno-belim dresovima je kratko trajala, pošto je samo minut kasnije Dragan Ćirić doneo Partizanu pobedu 2:1.

(Izvor: YouTube/underPARTIZAN)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Stadion: JNA. Gledalaca: 30.000. Sudija: Savić

Partizan: Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin). Trener: Tumbaković

Crvena zvezda: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković). Trener: Lazarević

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter