0
Evrokupovi

LŠ, ČETVRTFINALE: ‘Visente Kalderon’ slavi Antoana Grizmana i plasman u polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.16 u 22:43

Najveće iznenađenje četvrtfinala Lige šampiona napravio je Atletiko Madrid koji je pobedom od 2:0 (1:0) u revanšu protiv Barselone izborio plasman među četiri najbolja tima.

Barselona je u Madrid na revanš donela prednost od 2:1 i uverenje mnogih da je bolja od Atletika, što, za sada, pokazuje i tabela u Primeri. Međutim, kao i mnogo puta do sada, pokazalo se da domaće prvenstvo i evropska takmičenja nisu ‘u saglasnosti’, što se potvrdilo i ove večeri.

Atletiko Madrid je ‘sabio’ Barsu na početku meča u želji da dođe što pre do gola i u tome su ‘jorgandžije’ uspele u 36. minutu meča. Saul Nigez je odlično centrirao, a Antoan Grizman glavom još bolje reagovao i postigao efektan gol za erupciju oduševljenja na ‘Visente Kalderonu’.

(Izvor: youtube / football_obzortv)

Posle tog gola Barsa je preuzela inicijativu i krenula odlučnije u napade, jer joj je bio potreban gol, dok je Atletiko svoju šansu čekao iz kontranapada. Čelična odbrana Dijega Simeonea i odlični golman Jan Oblak spasili su domaći tim, koji je konačan udarac timu Luisa Enrikea zadao u 88. minutu.

Felipe Luis je solo-prodorom prošao po levoj strani, pokušao da asistira Antoanu Grizmanu na desnoj strani, ali je loptu rukom zaustavio Andres Inijesta. Sudija Nikola Ricoli opravdano je pokazao na ‘belu tačku’, a siguran realizator najstrože kazne bio je, a ko drugi – Antoan Grizman.

(Izvor: youtube / FRHD)

Barseloni je bio potreban gol za produžetke, a najbolju šansu imala je u 91. minutu. Tada je Gabija lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, ali je Ricoli procenio da je to ipak bilo van šesnaesterca.

Leo Mesi je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla preko prečke i slavlje domaćih je moglo da počne – Atletiko je ponovo u polufinalu Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter