0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA PRONAŠLA POJAČANJE: Legenda kluba kaže NE i predlaže igrača koji je bio na meti Partizana

Objavljeno: 08.04.16 u 10:34

Crvena zvezda je u potrazi za štoperom i odlučila se za defanzivca Steaue, ali legendarni centarhalf crveno-belih misli drugačije.

Posle utakmice sa Radom postalo je jasno da je Crvenoj zvezdi potreban ozbiljan štoper koji će osigurati gol ispred golmana Kahrimana. Ako ne sada, onda na leto kada Zvezdu očekuju ključne evropske utakmice.

Domaći mediji pišu da je Zvezda naciljala Valerika Gamana iz Steaue, štopera visokog 189 centimetara, ali koji se ove sezone nije proslavio u odbrani svog gola. Posebno u duelima protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona prethodnog leta.

LUIS IBANJEZ: Ne obećavam da neću otići na leto! (VIDEO)

Miodrag Belodedić obično je glavni konsultant kada se radi o igračima ili klubovima iz Rumunije, ali on je ovog puta skeptičan kada se radi o angažovanju ovog igrača.

-Trebalo bi dobro razmisliti o tome da li je Valerika Gaman pojačanje za Zvezdu. Istina, njegov klub je lider prvenstva, a on je igrao i za reprezentaciju, ali koliko vidimu poslednje vreme ga nisu pozivali u nacionalni tim. Ipak, mislim da on nije neki igrač. Bar ne toliko dobar da bi doneo Zvezdi prevagu u Evropi. Njegova Astra je igrala u Ligi Evrpe, pa Gaman gotovo ništa nije pokazao – izjavio je Miodrag Belodedić za ‘Informer’.

– Iako ni Zvezdina odbrana ne blista, ne verujem da bi je Gaman poboljšao. Ne ističe se nešto posebno. Dobar je u igri glavom, visok je momak i ima 189 centimetara, ali na zemlji je prilično problematičan – objasnio je Belodedić.

GUŽVA NA VRHU, NAPETO PRI DNU: Zvezda jedino lakše diše pred plej-of, ko će u Evropu, a ko u niži rang?

Međutim, on ima drugo rešenje za Zvezdu, a to je igrač koji je ove zime bio spominjam kao potencijalno pojačanje za Partizan. U pitanju je ofanzivac rumunske Astre, Denis Alibek, koji je pre samo nekoliko dana oduševio region fantastičnim driblingom i het-trikom protiv Dinama iz Bukurešta.

-Alibek je i za srpske i rumunske klubove stvarno klasa, samo mnogo košta. Kao klinac je bio u Interu, ima odličnu levu nogu i veoma je jak. Ipak, nema iskustva, a često nije fokusiran na fudbal – otkrio je Belodedić.

– Astra ima zaista dobar tim, ali i neke probleme, jer im je gazda trenutno u zatvoru, pa ne dobijaju plate – istakao je Belodedić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter