0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

STOLICA: Imamo cilj, ideju i viziju

Objavljeno: 08.04.16 u 15:31

Kadetsku fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju veliki dueli na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu (5.-21. maj), a posle žreba koji nam je za rivale u grupi D podario Italiju, Holandiju i Španiju, selektor Ilija Stolica, u trenucima dok je sa ostalim kolegama i organizatorom obilazio stadione na kojima će se igrati utakmice šampionata, govorio je o prvim utiscima i očekivanjima.

– Definitivno se nalazimo u najjačoj grupi i to je opšte mišljenje svih mojih kolega koji se nalaze u Bakuu, a pre svih mog prijatelja, sada i rivala, selektora španske reprezentacije, Santija. Gledajući iz seniorskog, ali naravno i ugla mlađih selekcija, grupa je po imenima reprezentacija najatraktivnija, ističe Ilija Stolica.

Dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe odlaze u četvrtfinale, put je nikad teži?

– Bili smo svesni toga i pre žreba, jer ovde se nalaze najbolje reprezentacije na kontinentu. Svi se slažu da će ovo biti veoma jako takmičenje, a mi sigurno imamo svoj cilj, svoju ideju, svoju viziju.Bez obzira na to ko nam je rival, igraćemo isto, u smislu odnosa, prustupa, želje, a naravno, spremićemo i taktiku za svakog rivala.

NIJE MOGLO GORE: Kadeti u ‘grupi smrti’ na EP

Gde možemo da tražimo svoju šansu za prolaz u nokaut fazu?

– Smatram da ovde svaka selekcija ima kvalitet i tražiće priliku da ostvari što bolji plasman. A svoju šansu tražićemo već od prve utakmice. I ja sam uveren da je ona realna a to će se videti na terenu. Naši momci su pokazali u takmičarskim utakmicama da znaju kako se igra sa pritiskom i uveren sam da će pokazati kako se igra na ovako značajnom takmičenju.

Prvi meč igramo protiv Italije, 6. maja, tri dana kasnije rival nam je Španija, a 12. maja očekuje nas duel protiv Holandije?

– Možemo da računamo na 16 igrača i dva golmana, mislili smo da će broj biti veći, ali kako drugima, tako i nama. Prvenstvo je veoma zahtevno, biće naporno i očekujem da budemo spremni.

UŽICE ČEKA ‘ORLOVE’: Srbija zakazala duel sa Kiprom, traži se još jedan protivnik

U trenutku dok razgovaramo, obilaze se stadioni na kojima će se igrati utakmice, a svi se nalaze u prestonici ili njenoj blizini?

– Sve je u krugu od 40-tak minuta vožnje, a uslovi su zaista dobri. Olimpijski stadion, na kome je održana cereminija izvlačenja grupa, izgleda fantastično, a na njemu će se igrati nekoliko utakmica, naravno i finale.I stadioni Karabaha i Nefčija su u odličnom stanju, a neke utakmice igraće se u Sportskom centru njihovog Saveza.

DEFINITIVNA ODLUKA: Štoper Sao Paola okrenuo leđa Srbiji! (FOTO)

Bila je u planu utakmica protiv Azerbejdžana, ukoliko bi se ranije krenulo za Baku?

– Odustali smo od tog meča, a poslednju proveru imaćemo u našem centru u Staroj Pazovi. Okupljanje je planirano 25. aprila a na put odlazimo 2. maja. Imaćemo dovoljno vremena da se aklimatizujemo i pripremimo za prvi duel sa Italijanima, ne ostavlja dilemu Ilija Stolica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter