0
Domaći fudbal

RASTAVAC: Utakmica na Banjici nam nije nevažna

Objavljeno: 08.04.16 u 17:54

FK Radnički Niš će regularni deo sezone zatvoriti gostovanjem Radu na Banjici. Utakmica 30. kola biće odigrana u nedelju od 16 časova.

Na redovnom brifingu, sa novinarima su razgovarali trener Milan Rastavac i igrač Petar Đuričković.

Šef stručnog štaba Milan Rastavac spustio je loptu rekavši da iako utakmica ne nosi rezultatski značaj, to ne znači da će Nišlije na stadionu Kralj Petar istrčati sa belom zastavom.

– Očekuje nas teška utakmica protiv Rada, za nas je poslednje kolo važno zbog osvajanja što bolje pozicije pred plej-of, počeo je Milan Rastavac.

PROMENA U ZAJEDNICI: Milanović umesto Šćepanovića

Dosta igrača u domaćem timu je rovito, a zbog suspenzije u protokolu neće biti ni kapiten Jovanović. Trenutno su pod znakom pitanja i roviti Radoš Bulatović, Miloš Petrović, Nemanja Lakić Pešić i od ranije je povređen Miloš Živković.

– Nekoliko igrača trenutno je rovito, na sutrašnjem treningu videćemo na koga ćemo moći da računamo, u suprotnom, otvara se mogućnost mladim igračima da pokažu šta znaju, jasan je Rastavac.

Pored korenitih promena u igračkom kadru ove zime, tim sa Banjice promenio je i trenera, umesto Milana Milanovića, na klupu „Građevinara“ seo je Slađan Nikolić. Tri boda u prošloj utakmici ostala su na Čairu, Radnički je tada slavio 1:0, golom Marjanovića. Rastavac se nada da će njegovi puleni ponoviti taj uspeh.

– Znamo da je Rad promenio trenera, ovo je dosta važna utakmica i za njih, ali takođe je svim našim protivnicama utakmica protiv Radničkog bila važna. Želimo da pokažemo veću čvrstinu i homogenost nego u prethodnoj utakmici i pokušamo da zabeležimo pobedu, poručuje šef struke Radničkog.

ČAČANI SPREMNI ZA LIDERA: San svakog igrača je da pobedi Zvezdu

Petar Đuričković smatra da kadrovski problemi ne bi trebalo da budu izgovor, već dodatna motivacija Nišlijama. Takođe dodaje da između igrača obe ekipa nema mnogo nepoznanica.

– Što se tiče ekipe Rada, radi se o iskusnoj ekipi, imaju dosta kvalitetnih igrača. Siguran sam da i pored svih suspenzija i kadrovskih problema možemo da osvojimo bodove na Banjici. Nekoliko igrača Rada igralo je na Čairu, dobro se poznajemo, daćemo sve od sebe da se uzdignemo nakon Vojvodine i pobedimo za kraj, poručuje vezista Đuričković.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter