0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LEŠNJAK I STOJKOVIĆ: Spartak je dobar tim ali želimo trijumf

Objavljeno: 08.04.16 u 19:47

Poslednja utakmica drugog dela prvenstva u 30. kolu za Čukarički je gostovanje u Subotici gde će igrati protiv Spartaka. Ekipa sa Banovog brda je u seriji od tri pobede od kojih su dve ostvarene na strani, protiv Mladosti u Lučanima i protiv Jagodine, dok je pre dva dana kod kuće Čukarički pobedio Novi Pazar.

– Očekuje nas težak meč prvenstveno zbog kvaliteta našeg protivnika. Najavili su kišu i loše vreme, to otprilike znači da je pitanje u kakvom će stanju biti teren, što je još jedna od otežavajućih okolnosti. Opet, uslovi za oba tima su isti. Matematički smo obezbedili treće mesto pred plej of, tako da protiv Spartaka ulazimo rasterećeni, ali nam to ne daje za pravo da se opustimo. Kao i na prethodnim mečevima, idemo na pobedu. Nisam pratio rezultate u poslednjem kolu, međutim, koliko znam Spartak je pobedio Voždovac u gostima i verujem da je igrao dobro. Gledamo samo sebe, ne gledamo druge. Pripremićemo se sigurno najbolje što možemo i pružiti sve od sebe kako bismo osvojili nove bodove. Borimo se i protiv tradicije, jer smo na poslednja dva gostovanja poraženi u Subotici, kazao je na konferenciji za medije povodom susreta protiv Spartaka desni bek Čukaričkog Filip Stojković.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Logično je da me smene

– Koliko sam pogledao ekipu Spartaka, koliko sam imao vremena i šta sam video, radi se o ekipi sa dosta dobrih pojedinaca. Ekipa koja realno zaslužuje više bodova nego što ima u ovom trenutku u odnosu na igrače koje poseduje. Kvalitetni su i disciplinovani. Imaćemo jako težak meč. Što se tiče naših igrača, naravno, posle poslednja tri susreta koje smo u nizu završili u našu korist, sigurno ćemo učiniti sve da ostvarimo ponovo povoljan rezultat. Još jednom napominjem da Spartak ima izuzetno kvalitetan tim, kazao je šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak.

Poslednje gostovanje u Jagodini, Čukarički je dobio sa 3:1, pre toga je slavio u Lučanima sa 2:0.

– To je nešto što je iza nas. Ranije smo gubili, sad smo pobedili. Realno ti rezultati ne treba da nas zavaraju i nije potrebno da o njima razmišljamo. Svi u klubu gledamo od utakmice do utakmice. To što je bilo, bilo je, da li su dobre ili loše, opet na to ne možemo da utičemo. Gledamo samo unapred i pokušaćemo da budemo maksimalno kvalitetni protiv Spartaka. Važno je reći da je ovo treća utakmica u osam dana. Naravno svima je potpuno isto, ali da kažemo da sa nekim ozbiljnijim zahtevima i ciljevima, u ovoj trećoj utakmici ne bi bilo nenormlano da dođe do nekog pada. Kako to očekujem od pojedinih igrača u svojoj ekipi, to isto očekujem i u protivničkoj. Veliki su napori, promene temperature, putovanja. Najavljena je kiša, onda će to biti težak teren i to su uslovi na koje se nije lako adaptirati. Opet, nama i njima je isto, sa istog nivoa krećemo, smatra Lešnjak.

PROMENA U ZAJEDNICI: Milanović umesto Šćepanovića

Kad je reč o kadrovskoj situaciji, Lešnjak i dalje zbog povrede ne može da računa na kapitena Igora Matića.

– Ostali su u trenažnom procesu. Naša prednost kao tima je možda ta što imamo veći fond igrača, međutim, ti igrači moraju da odigraju na određenom nivou da bi opet sledeći put igrali. To je ono što je prioritet. Da ne pričam opet o tome da imena ne igraju… Možemo kvantitativno da imamo i 50 igrača, ako se oslanjamo samo na 12, bolje da ih imamo 17, a da se oslanjamo na 15, zaključio je Lešnjak.

Utakmica između Spartaka i Čukaričkog počinje u nedelju 10. aprila od 16 časova. Glavni arbitar je Danilo Grujić. Poslednje dve utakmice u Subotici Čukariči je izgubio. Prošle sezone sa 1:0, a sezonu pre toga sa 3:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter