13
Domaći fudbal

SLAVLJE SE BLIŽI: Zvezda ‘overava’ titulu na derbiju!?

Objavljeno: 04.04.16 u 10:15

Kako stvari stoje derbi bi mogao već da bude u prvom kolu plej-ofa Superlige.

Do početka plej-ofa, Zvezda i Partizan moraju da pobede u naredna dva kola i to je jedini uslov da se već na drbiju Srbija dobije šampiona za ovu sezonu.

Kada se zvrši regularni deo sezone u domaćem šampionatu, bodovi se dele na pola. U tom slučaju crvrno-beli bi imali 15 bodova više od Partizana, a pobedom u derbiju 18 i tada bi matematički obezbedili šampiosku titulu.

Aleksandar Katai u izjavi za „Informer“ smatra da bi bilo odlično da Zvezda na derbiju podigne pehar:

– Bilo bi sjajno kada bismo titulu matematički obezbedili u derbiju. To bi bio šlag na tortu. Taj meč je sam po sebi atrakcija za publiku, a ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da na svom stadionu proslavimo titulu posle pobede protiv večitog rivala. Da budem iskren, nisam pratio igre Partizana. Gledamo samo sebe i kako mi da napredujemo. Sama činjenica da igramo derbi daje nam motivaciju. Veću utakmicu od te nemamo – ističe Katai.

Kapiten crno-belih Saša Ilić ističe da Zvezda još uvek matematički nije obezbedila titulu, ali da njemu i saigračima neće nedostajati motiva da pobede u derbiju u odlože slavlje crveno-belih:

– Zvezda još nije matematički obezbedila titulu, ali praktično je već prvak i čestitam joj na tome. Crveno-beli su prikazanim igrama zaslužili trofej. Što se derbija tiče, to je meč za koji se živi. Naravno da nam neće nedostajati motiva. Ipak, taj meč je tek za dve nedelje, do tada moramo da rešimo još nekoliko utakmica – naglašava Ilić i dodaje:

– Partizan je najveći krivac što večiti rival slavi titulu 12-13 kola pre kraja prvenstva. Ne tražimo alibi u igranju u Evropi, mada je i to dosta uticalo na razvoj situacije u prvenstvu. Ni ja ne pamtim ovoliku razliku. Voleo bih naravno da slavimo u derbiju i sve ćemo uraditi da bude tako, zaključio je Ilić.

Večiti derbi, ukoliko Partizan zadrži drugo mesto, biće ne programu 16. aprila na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru prvog kola plej-ofa.

0
0

13 Komentara

  1. Zvezda je za dve klase iznad Partizana.Uopste ne razumem optimizam grobara koji kazu da ce sledece sezone biti sampioni .Kako ? Sa kojim snagama ? Sa onim Vlahovicem i Birmancevicem ? Njihova jedina sansa jeste Tomislav Karadzic.Ceo narod u Srbiji zna sta su to Toletove titule.Ali ja se iskreno nadam da je zauvek proslo vreme Toletovih namestaljki.

    0
    0
    Odgovori
      • Pomeraće njima dupe Ilić,Adžić,Stojanović,Jovanović,Joveljić i ostala Zvezdina deca,kao što im sada pomeraju Grujić i kompanija.Proteći će još mnogo vode Dunavom i Savom,pre nego što vi dobijete neki derbi a kamo li osvojite prvenstvo.Za 10-tak dana će te biti rashodovani u derbiju,da vam neće pasti skoro na pamet da lupate gluposti i krivite druge.

        0
        0
        Odgovori
      • E ti klinci ce najverovatnije da vam zavrse negde u poljskoj ili u ukraini s transferima po 20000eako u medjuvremenu ne budu vraceni teleoptiku.Okojim ti to klincima pricas pravi se odmah prepoznaju.

        0
        0
        Odgovori
  2. Kad se grobari nađu da pričaju o poštenju i regularnosti prvenstva, uvek mi bude smešno! Penal na derbiju bio nije jer je onaj lik tražio kontakt sa Petkovićem. A onog „gola“ nebi bilo da onaj konj nije šutnuo posle zvižduka! Sedam godina sude za vas i uvek kad gube žale se na suđenje…. Ljudi budite realni! Zvezda je ove sezone najbolji tim u ligi!

    0
    0
    Odgovori
    • Penal cist ko suza,a gol bi bio 100% bez obzira na zvizduk jer je izasao 1 na 1 sa golmanom. Vidim kako sude sedam godina,kad penal cekamo 21 godinu. Zasluzeno ste prvi,ali ste derbi ne zasluzeno dobili. Realan rezultat 2:1 ili 3:2 za Partizan. Vi se vodite onom: „jel verujes meni ili svojim ocima“? Toliko se razumem u fudbal da znam kad je: penal,ofsajd,indirekt,aut,itd…

      0
      0
      Odgovori
  3. Katai, zaboravi prvenstvo gde ste vi veoma sumnjivo dobili ofk-u, i gde vam je sudija pomogao u derbiju, sledece sezone partizan najverovatnije prvak, izuzev da vama sudije pomognu da budete prvaci,i tako naprave lakrdiju i cirkus od JSL, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter