15
Domaći fudbal

KLANJAO SE PAVELIĆU: A bio na korak od Ljupkove Zvezde

Objavljeno: 04.04.16 u 12:14

Krajem prošlog veka odnosno devedesetih godina Crvena zvezda je bila jedan od najboljih evropskih timova i da nije bilo građanskog rata na ovim prostorima ko zna dokle bi dogurala.

Trener koji je doveo do evropskog trona Ljupko Petrović pre nekoliko dana otkrio je do sada neobjavljene podatke u vezi sa igračima koji su bili na meti crveno-belih, a koji nisu došli u Beograd zbog dešavanja koja su usledila.

– Da nije bilo rata siguran sam da bi Crvena zvezda nekoliko godina bila u vrhu evropskog fudbala. Raspad zemlje, rat u Hrvatskoj, sankcije i zabrana igranja utakmica u Beogradu uticali su da sjajna generacija prinudno siđe sa velike scene, počeo je Petrović priču za Sportski žurnal.

Plan je bio da igrače koji su se spremali da odu zamene najbolji igrači jugoslovenske lige.

– Dragiša Binić i još nekoliko starijih igrača spremali su se da odu u inostranstvo. Planirali smo dolaske Davora Šukera i Slaviše Jokanovića. Započeli su pregovori, ali je zbog rata sve propalo, objasnio je trofejni stručnjak.

Da priča nije bez osnova jasno je ako se zna da je oba navedena igrača Petrović trenirao tokom svoje bogate karijere – Šukera u Osijeku pune tri sezone i Jokanovića u Vojvodini dve godine, pa je bio veoma upoznat sa njihovim kvalitetima.

Aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske put je odveo na drugu stranu odnonso posle zagrebačkog Dinama usledila je selidba u Španiju, prvo u Sevilju, a potom u Madrid gde je igrao za Real. Ostače upamćen i po skandalu koji je izazvao pošto je 1996. godine u glavnom gradu Španije posetio grob ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

0
0

15 Komentara

  1. Samo cu da citiram osnivaca najveceg zla sto je moglo da zadesi Srbiju,cuveno Krcuna,pa kaze“Ako su njihove ruke krvave do lakata moje su do ramena ,i to srpskom krvlju“/A treba l da pominjemo ostale osnivace ‘Bugarcica,Kapicica,..ne zna se koje veci zlocinac..Sad pored ovakvih masovnih ubica pominjati Tudjmana je u najmanju ruku licemerno,ali kad znamo o kome se radi nista nije cudno,cela njihova istorija je bazirana na lazima .Vise je ova tvorevina nanela zla Srbiji i Srbima za 70-ak godina postojanja nego turci za 500..Toliko pljacke ,lazi,podmetanja,prevara,otimanja pa cak i ubijanja nijedan „sportski „kolektiv nije ucinio na svetu od nastanka sporta.Oni su ti koji su izmilili namestanja,prva njihova titula je namestena,oni su ti koji su izmislili sklanjalice kako 50-ih,60-ih ,…pa sve do danas ..O njima i njihovim spletkama su pricale i diplomate ..Oni su ti koji imaju u UO najvece kriminalce koje je svet video od pomenutih Krcuna,Bugaecica,Kapicica ..pa preko Bogdanovica pa do danasnjih Terzica,Covica…Toliko pokvareni i truli bezobrazni,iskompleksirani,skloni kradji ,podmetacini,lazi,ubistvu…toliko zlo da mozes samo da pozelis da se dese tvom najvecem neprijatelju..SMRT FASIZMU-ZIVEO PARTIZAN..BANDO FASISTICKA!

    0
    0
    Odgovori
    • Ha ha ha ha! Al si ti oboleo!!! Zaboravio si „ziveo Franjo!!!“ „Zivela Zagorska divizija!“ „Ziveo Fadilj Vokri!“ Tvoj mali klub je najvece zlo na ovim prostorima, neuspela kopija Evropskog velikana Crvene Zvezde!!! Vi vise mrzite Zvezdu nego sto volite svoj mali jadni klub….i zato vas boli gde je osnovan, kada, ko ga je osnovao…vazno je samo da mrzite Zvezdu… Eeeeeee, ubise vas kompleksi…. Places tu ko neka zena, budi musko i ne kmeci toliko… Uriniram po tvom malom smrdljivom nazovi klubu…

      0
      0
      Odgovori
  2. Хтели су цигани и Андреја Крамарића (Динамо Зг) да доведу пре пар година кад их је тренирао велики Жућа „мајка му из Ћаћка“ хрватски драговољац. Те њихове симпатије према Максимиру и Загребу никада нису престајале чак ни после „олује“!

    0
    0
    Odgovori
    • Zato ste vi cistokrvni Hrvati… Osnovani tamo… Franjo bio deo JSD-a… Ali ste siptare jos vise voleli! Salja i Vokri su vase uzdanice bili…da nije njima „mama iz Cacka“ Purgeru?!

      0
      0
      Odgovori
  3. To nije nikakva novost. Cak je bila skoro zavrsena prica da neverovatan talenat Iz neverovatne kolubarine generacije ’67 predje u Hajduk, a za uzvrat Boksic da dodje u Zvezdu

    0
    0
    Odgovori
  4. Kakvi ste vi majmuni..oko čega se prepucavate.Kad će neki hrvat reci da su hajduk osnovali srbi,da su fudbaleri ndh igrali za partizan..da je njihov heroj tudjman bio predsjednik partizana…kad ce reci siptar da je fadilj vokri bio legenda partizana,…kakvi ste vi bolesnici…ne moraju oni da nam uzimaju svete zemlje, mi im sve sami predajemo naše.Pričate o nekom srpstvu,a jedne druge napadate da su siptari;hrvati,turski konjanici itd.Opameti te se više,cuvajmo svoje,nemojte da nam se slade dušmani.I zvezda i partizan su srpski klubovi, većina ljudi koji navijaju za njih su srbi,pravoslavci.DAJ BOZE DA SE SRBI SLOŽE.

    0
    0
    Odgovori
  5. Čudo jedno kako neko ko navija za klub osnovan od strane Franje Tuđmana, kome je jedan od najboljih igrača ikada sadašnji predsednik takozvanog FS Kosova….
    Ali kompleksi su čudo i boleće večno!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • A ti si bio tamo,pa znas da je on osnovao klub!Samo isprani mozgovi glupih delija mogu da poveruju u takve lazi,propaganda i demagogija placenih zvexfinih novinara.Pa znas li ti koliko je godina tada imao tudjman?I on sam,u vreme KPJ formira neki klub,a da ne pita nikog nista?Mucni malo mozgom ako ga imas.

      0
      0
      Odgovori
  6. Idijote iskomleksirani, hrvati su tokom progroma srba, roma i jevreja u 2. sv.ratu nazivali sve zajedno ciganima, pa se to prenelo kasnijih godina i na fudbalske stadione, a vi kao ne hrvatski klub ste to odmah prihvatili!

    0
    0
    Odgovori
  7. Cigani u svojoj istoriji od 1945. do danas nikad nisu bili gadljivi na Hrvate, naprotiv voleli su ujake bolesno i dovlačili ih direktno iz Zagreba u svoju ciganmalu u velikim količinama kadgod su mogli ali ih to nije sprečavalo da kenjaju o Partizanu kao „hrvatskom“ klubu. Ogavni licemeri! I da im je došao Šuker pustili bi oni već priču preko medija ili da mu je „keva iz Čačka“ ili da se „češlja ko kralj Petar“ i tako ubedili svoje nepismeno, glupo stado da Šuker ne samo da nije ustaša već nije ni Hrvat:-(

    0
    0
    Odgovori
    • Verovatno si mlad pa ne znas popularan nadimak tvog omiljenog kluba ali pitaj oca on sigurno zna. A ako ne znaju ja cu vam pomoci Shok united…pitam se zasto. Prema tome, nakrivi svoje belo kece i pravac JNA.

      0
      0
      Odgovori
    • Pronadji na internetu prvi itim placizna po osnivanju…Vecina je igrala u reprezentaciji NDH, (ova skracenica ne znaci Nemam Dovoljno Hrane)…Takodje na internetu potrazi sta znaci NDH, pre nego sto pocnes da lupetas ovde…

      0
      0
      Odgovori
    • E,glupane jedan,iz tvoga komentara se vidi koliko te drmaju kompleksi.Našao si da upoređuješ neuporedivo a opovrgavaš činjenice.Robiju jeste majka iz Čačka i to nikonije izmislio,nego tako jeste,što znači da je polutan,pola Hrvat,pola Srbin a takođe je i činjenica da je tvoj mali klub stvoren u Hrvatskoj i da mu je većina igračau iz tog perioda nastupala za NDH,među njima i Stjepan Bobek.Ne razumem zašto te istina pogađa,kao i većinu tvojih nepismenih istomišljenika.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter