2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITEN ‘ORLOVA’ ŽALI: Nedostaju nam utakmice na domaćem terenu i podrška navijača

Objavljeno: 01.04.16 u 20:44

Branislav Ivanović sanja o punom stadionu i igranju pred domaćom publikom, bar kada su prijateljske utakmice u pitanju.

Više od godinu dana fudbalska reprezentacija Srbije nije odigrala prijateljski meč u Srbiji. Poslednji put se to desilo u septembu 2014. godine, kada je na stadionu Partizana gostovala Francuska. Od kada je Srbija postala samostalna, reprezentacija je odigrala 47 prijateljskih meča, od toga samo sedam na domaćem terenu:

– Nedostaju nam utakmice na domaćem terenu i podrška navijača, mada smo i mi imali dobru atmosferu na utakmicama reprezentacije 2010. godine. Sa ogromnom podrškom smo i otišli na Mondijal u Južnu Afriku. Imali smo tada kvalitetan tim, sedam do 12 igrača su bili nosioci igre u svojim klubovima, dok su ostali bili standardni. Kad reprezentacija ima dobre rezultate, onda se pravi dobra hemija i svi su zainteresovani za državni tim, radi se i gleda u smeru pozitivne atmosfere – komentariše Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Dok je bio selektor, Siniša Mihajlović se zalagao da Srbija neke mečeve igra i van Beograda, ali Ivanović ističe da za to treba dobra atmosfera i predlaže šta bi trebalo da se uradi da bi publika došla na stadion:

– Da se školama obezbede slobodan ulaz, da se igramo na najvećem stadionu, da se otvore treninzi reprezentacije kako bi svi videli da mi radimo i dajemo maksimom. Veliki smo profesionalci i sportisti. Ipak, teško da bez rezultata možemo bilo šta da dokažemo, jer su u sportu pobednici uvek u pravu – zaključio je Ivanović.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter