0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NOVA NADA ČUKARIČKOG: Erhan Mašović želi da bude novi Serhio Ramos

Objavljeno: 31.03.16 u 14:14

Među glavnim ciljevima Čukaričkog je promocija mladih i talentovanih fudbalera iz omladinske škole. U poslednjih šest meseci mnogi od perspektivnih igrača potpisali su profesionalne ugovore i priključeni su radu prvog tima. Za sada se među njima izdvaja štoper Erhan Mašović. Čukarički je u drugom delu prvenstva odigrao pet utakmica. Mašović je dva puta bio u startnoj postavio (Javor i Mladost Lučani), dok je u jednom meču dobio šansu sa klupe (Radnik).

– Svako od nas mlađih igrača ima svoje nadanja i ambicije. Svima je velika želja da što pre izađemo na veliku scenu i da budemo deo prvog tima. Meni se deo sna ostvario kad sam potpisao profesionalni ugovor i iskreno nisam mislio da ću ovako brzo dobiti šansu. Radim vredno, trudim se na svakom treningu koliko god mogu. Nije uvek isto, ali je moja želja uvek da budem što bolji. Bio sam dva puta u startnoj postavi. Dogodile su se povrede saigrača, suspenzija zbog kartona i eto dobio sam šansu. Sve što mogu da kažem jeste da se nadam da sam opravdao očekivanja šefa. Po završetku utamice nema se vremena za odmor. Analizira se učinak i već sutra ujutru je novo dokazivanje na treningu, kaže Mašović.

U subotu Čukarički igra protiv Jagodine?

– Znamo da nas čeka neugodan protivnik kome su bodovi vrlo važni zbog trenutne pozicije na tabeli. Ali je i za nas takođe važno da zabeležimo dobar rezultat zbog borbe u vrhu tabele, gde je prilična gužva. Naravno da bih voleo da opet budem među 18 ili u startnoj postavi, ali to zavisi samo od odluke trenera. Moje je da radim i koristim svaku šansu, smatra Mašović.

Do pre nekoliko meseci igrali ste omladinsku ligu, sada ste deo superligaškog takmičenja?

– Ogromna je razlika. Ne može da se povredi. Pre svega igra se daleko čvršće. Jači su dueli. Morate brže da reagujete i da ste daleko bolje koncentrisani. Važno je da ste „u igri“ sve vreme, naročito na mojoj poziciji, jer i najmanje greška može da skupo košta vaš tim. U Čukaričkom imamo mnogo kvalitetnih igrača, svako hoće da vam pomogne, nema ljubomore i zavisti zaista. Mlađi imaju ogrmonu podršku kako na treningu tako i na terenu, ističe talentovani Novopazarac.

Zajedno sa klupskim saigračima Zehrudinom Mehmedovićem i Savom Radićem igrate za selekciju Srbije do 18 godina?

– Želje o odlasku u velike evropske klubove uvek postoji. Ali bar što se mene tiče, nema većeg zadovoljstva nego igrati za reprezentaciju. To je istinska potvrda kvaliteta za svakog igrača. Nedavno smo bili u Jerevanu gde smo odigrali dve prijateljske utakmice protiv Jermenije. Obe provere su bile korisne, ove godine nas čeka prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i važno je da budemo što spremniji, istakao je Erhan.

Koliko imate vremena za privatne aktivnosti i da li možda postoji neki profesionalni uzor?

– Serhio Ramos, bez dileme to je igrač kakav bih voleo da budem jednog dana. A privatne aktivnosti… Šta da kažem… Odabrao sam fudbal i znam da profesionalna karijera traži mnogo odricanja. Osim obaveza u Čukaričkom, važno mi je da budem koliko god je moguće dobar i u školi Idem vanredno u Ekonomsku u Novom Pazaru. Polažem ispite kad sam tamo. Trenutno sam treći razred, rekao je na kraju Mašović.

Erhan Mašović je profesionalni ugovor sa Čukaričkim potpisao u novembru 2015-te na tri godine. Sa prvim timom je počeo da radi zimus, dok je šef stručnog štaba bio Zoran Popović. Sa ekipom je prošao kompletne pripreme na Kipru. Rođen je 22. novembra 1998. godine u Novom Pazaru. Mašović je u Čukarički stigao sa 15 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter