27
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĆURKOVIĆ ODGOVORIO KOMŠIJAMA: Partizan nije zagrebački klub, bilo je Hrvata i u Zvezdi!

Objavljeno: 30.03.16 u 14:16

Prvi čovek Fudbalskog kluba Partizan Ivan Ćurković oštro je odgovorio hrvatskim medijima na pisanja prethodnih dana.

Zagrebački ‘Večernji list’ objavio je tekst u kom se navodi da je Partizan treći najveći hrvatski klub i da je osnovan samo da bi se potpuno uništio fudbal u Zagrebu.

Predsednik radne grupe na čelu Partizana Ivan Ćurković, iako se sam izjasnio kao Hrvat iz Hercegovine, imao je spreman odgovor na te, kako je istakao, netačne navode.

– Sve što kažem na tu temu obe strane će zloupotrebiti. Da vas ja pitam nešto. Koliko igrača iz Hrvatske je u poslednjih 40 godina igralo za Partizan? Pa nijedan! A što se tiče godina posle Drugog svetskog rata, pa u svakom klubu u Jugoslaviji je bilo različitih nacionalnosti. Bilo je i Makedonaca, Slovenaca, Šiptara s Kosova. To je vreme koje nema nikakve veze s današnjim – izjavio je Ćurković za ‘Informer’.

On je pokušao da objasni da su Partizan mogli da ‘prisvajaju’ mnogi iz regiona, jer su imali svoje igrače u tom klubu, ali da se ne treba vraćati toliko daleko u istoriju.

– Kada je klub osnovan 1945. godine, dolazili su svi iz svih država Jugoslavije. Mogli su i Makedonci isto da kažu da je Partizan njihov. Ali suština svega je da je to bilo drugo vreme. Drugačije se gledalo na takve stvari, pa je zbog toga apsurd vraćati se na period od pre 50, 60 godina – objašnjava prvi čovek crno-belih.

Ćurković je takođe istakao činjenicu da su i mnogi igrači iz Hrvatske, ali i okruženja, igrali u Crvenoj zvezdi.

– Tada je igračima iz Hrvatske bila velika čast da nose dres Partizana. Nema veze s vezom da su oni igrali po direktivi vojnih vlasti. Država je funkcionisala na drugačijim principima nego što je danas slučaj. Pa i u Crvenoj zvezdi je bilo igrača različitih nacionalnosti. Mislim da ne bi trebalo da se vraćamo na ratove i da brojimo krvna zrnca – zaključio je Ćurković.

1
0

27 Komentara

  1. Vi severni medvedi, turski konjico nemate drugog zanimanja do izmisljanja raznih intriga o komsijskom klubu sa ciljem da ekskomunicirate Partizan iz srpskog drustva. E, upravo zbog toga vi ste sramota Srbije , ali ne samo zbog toga. Sramota ste Srbije jer permanentno ubijate srpski fudbal evo celih 20 godina. Vi bojkotujete drzavni tim, po vama to moze samo biti tim zvezdasa pojacan ev. sa pokojim igracem iz drugih klubova. Vi ste spremni praviti skandale kao u Djenovi, kao u Bgd protiv Albanije sve sa ciljem da stavite omcu srpskom fudbalu! Sto ce vam srpski fudbal, vi hocete samo sebe, e zato ste zlo i to najvece i moram vam reci daa niste daleko od toga i da ga ubijete. Ima samo jedan problem: necete ni vi ostati sami, nema sanse. Jaci srpski fudbal znaci jacu i Zvezdu, slabiji ili ubijen srpski fudbal znaci da nema ni Partizana ni Zvezde. Sada izaberite! Nastavite sa vasim pirom. Pitam vas :kad ste najbolji u ligi zasto se radujete? Sto ste najbolji za sebe i od sebe, brojeci bizarne rekorde ili ste prvaci bas sto ste najbolji ove godine , bolji od svih ostalih klubova, jakih, jjacih i onih najjacih!? Zaustavite se, ili ce mo vas mi zaustaviti , ali na pravi nacin-da vas oteramo ponovo odakle se vracate polako, a odmah ste pokazali svoje opake zubine. Letecete novih deset godina u „ilegalu“, cisto da se opametite!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne, Nikola Kalabic sa Pantovcaka. Onaj sto je odlikovao, grlio i ljubio, Roberta Prosineckog,Gorana Jurica, i Tomislava Ivkovica..

    0
    0
    Odgovori
  3. Partizan su osnovali celnici bivse JNA,to je istina,ali zasto niko od vas zvezdasa,ne spominje,ko je osnovao vasu zvezdu?Bivsa zlocinacka udba,na celu sa zlocincem Krcunom,koji je licno organizovao hvatanje Draze Mihajlovica.

    0
    0
    Odgovori
      • Pitanje za tebe bez imena: Živim u Australiji. Srbin sam, žena mi je Srpkinja. Ćerka mi je rođena (osnovana) u Sidneju. Dakle, po tebi ona nije Srpkinja zato što nije rođena (osnovana) u Srbiji!? Po tebi onda ni Nikola Tesla nije Srbin jer nije rođen (osnovan) u Srbiji baš kao ni svi Srbi prečani.
        Partizan je mogao biti osnovan u u Teheranu i na Marsu ali je bio jugoslovenski, danas srpski klub. Baš kao i tvoja Crvena zvezda! Koliko je Partizan utakmica kao domaćin igrao u Zagrebu ako je hrvatski klub? Ni jednu!
        Daj ljudi oslobodite se tih gluposti. Jedno je nepobitno – oba naša velikana su osnovani od KPJ odnosno armije i policije.

        0
        0
        Odgovori
        • Posto si zbunjen…cerka ti je australijanka srpskog porekla, tesla je srbin rodjen u hrvatskoj, partizan je nastao od 32. zagorske (hrvatska), nasto u zagrebu (hrvatska) tako da je hrvatski klub.

          0
          0
  4. partizan je osnovan 1945 godineu Zagrebu!!Osnovala ga 32.divizija i prvi igraci su bili bivsi reprezentativci NDH!!!Sve ove podatke imate u emisiji Fudbal i jos po nesto na N1 tv.Svim partizanovcima je omiljeni predsednik bio licno i personalno Franjo Tudjman…..stariji to znaju a mladji mogu da pitaju, nije sramota!!Toliko o HISTORIJI cetvrtog hrvatskog kluba…..ipak je Rijeka treci ……

    0
    1
    Odgovori
    • Ma „to nije istina“, „to su izmisljotine“…. Hahahaha! Samo pustite pesmu „Dok palme njisu grane“ i uzivajte Franjevci….

      0
      0
      Odgovori
      • PUYASTI PESMU DELIJA @A KADA DODJE TUGA, KOJA JE PREPEV kADA PALME njisu grane, pa se ponovo javi ovde KOmarov purgeru.

        0
        0
        Odgovori
    • Zvezdu je osnovao jedan ustasa…jedan udbas i jedan uoravnik golog otoka…svima njima je zajednicko bilo….progon srba…zatocenistva i ubistva nazalost srba…sve to imas u arhivima…a tudjan je samo u jednom momentu bio predsednik tenisko pederskog kluba partizan..tada je bila sfrj..pa su i u zvezdi igrali dinamovci..i tudjam nije bio ustasa…i to je cinjanica…tudjman jevrejskog porekla..njiih su ubijale ustase…i cinjenica da je tudjman postao hrvatski nacionalista
      ..

      0
      0
      Odgovori
    • Hajduk su osnovali srbi ….slabo ti nesto poznajes istoriju klubova…pa i tvoje zvezde…koju je osnovao jedan ustasa..jedan udbas i jedan upravnik golog otoka…udji malo citaj zvanicne arhive…

      0
      0
      Odgovori
  5. Ovo vasa uprava mnogo voli Zvezdu, ne prodje dan da je neko ne pomene. Nego svi vi ste uporni sa datumom osnivanja, ne I mestom. Tako I onaj nesrecni Pantic se uhvatio za datum, nikako I za mesto.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ne radi se o tome da li je i kolko Hrvata igralo u klubovima sirom Jugoslavije, vec da je prvi tim partzana sastavljen od reprezentacije NDH…

    0
    0
    Odgovori
    • partizan osnovali svetozar vukmanovic tempo..koca popovic…komunjare….zvezdu osnovali jedan ustasa…krcun udbas i bugarcic upravnik golog otoka.,zajednicko im je progon..ubistva i zatocenistva srba od strane tih istih osnivaca….sve to imate po arhivima…citajte…obrazujte se…spoznajte istinu..

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter