3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PRED DUEL SA ESTONIJOM: Ivanović i Ćurčić analizirali protivnika, najavljuju pobedu (FOTO)

Objavljeno: 28.03.16 u 17:55

Posle poraza od Poljske u pijateljskom meču „orlvi“ se spremaju za okršaj sa Estonijom, a kapiten i selektor reprzentacije napominju da nimalo neće biti lako.

– Zdravstveni bilten je takav da ćemo tek posle treninga znati definitivno na koga ćemo moći da računamo. Grujić je juče prvi put radio jedan doziran trening, sigurno da nije spreman sto odsto za utakmicu, a veliki je rizik da bude izložen većim naporima.Voleo bih da sutra debituje, ali procenićemo posle treninga kakva je situacija. Pod malim upitnikom je i Mladenović, mislim da je sposoban za utakmicu, ali problem je što je praktično odradio samo jedan pravi trening. Nikola Maksimović je dva dana imao temperaturu, nije trenirao, nadamo se da virus nije ostavio traga, a Sulejmani je četvrti igrač sa spiska koji je rovit. Ponoviću, svi oni konkurišu za utakmicu, pratićemo situaciju narednih 24 sata, a onda doneti najbolju odluku. Trebaju nam sto odsto spremni igrači, jer za nas više nema prijateljskih utakmica, rekao je Radovan Ćurčić.

Nije selektor govorio o timu koji će početi meč, ali je najavio promene.

-Neće biti mnogo izmena u odnosu na meč sa Poljskom, ali igraće 17 igrača, ostalo je da se raspodeli minutaža, sve u zavisnosti od dešavanja na terenu.

Estonci su ove godine odigrali dve utakmice, oba puta remizirali, u Švedskoj i u Talinu protiv Norveške. U kvalifikacijama za EP pobedili su Sloveniju, od Švajcarske izgubili tek u zaustavnom vremenu, namučili su se i Englezi?

-Radili smo analizu, radi se o ekipi koja i kada gubi, to je veoma tesno. Niko ih nije u Talinu nadigrao u minulim kvalifikacijama. Dugo su zajedno, nama su ostali u lošem sećanju, a imaju i sada u ekipi neke igrače koji su nam i tada pravili probleme. Imamo veliki respekt ali isto tako verujemo da ćemo sutra napraviti dobar rezultat.Očekujem dobru, agresivnu Srbiju i rezultat koji bi nas sve učinio zadovoljnim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da li je bolje ostaviti dobar utisak kao protiv Poljske, a ne ostvariti pobedu ili pobeda po svaku cenu, bez obzira na utisak?

-Dugo nam se traži pobeda, iza nas imamo utakmice sa jakim rivalima, tako da nemamo dilemu, u ovom trenutku pobeda nam mnogo znači .I ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Poljske, mislim da ćemo ostvariti cilj.Ponavljam, zbog celokupnog ambijenta pobeda bi nam mnogo značila.

Mnogo je kritika na račun reprezentacije, traže se rezultati „sad i odmah“?

– Uživam u radu sa ovim timom i uveren sam da će sve doći na naplatu, Istina sve ovo se mora izdržati, ali tako je to u sportu, nekada se čeka duže, nekada manje, ali uvek se rad i uložena energija isplate. A ja i moji saradnici, igrači takođe, ulažemo veliki napor da sve bude bolje nego što jeste. Pre svega na planu rezultata, jer igra,odnos, ponašanje, energija su takvi da će sve doći na svoje mesto kada se radi o rezultatima.

Na kraju, teren je u veoma lošem stanju, odgovara više ekipama koje se brane?

-Da,teren je veoma loš, ali kakav je njima, takav je i nama,i to ne može da bude bilo kakvo opravdanje za ono što nas očekuje sutra, jasan je Radovan Ćurčić.

Branislav Ivanović igra svoju 85 utakmicu za državni tim, preskače Dragana Stojkovića a dolazi do broja sa kojim se oprostio Dragan Džajić.

-Ne gledam mnogo statistiku, ali znam da je veliki broj u pitanju.Znam, takođe, koja su dva igrača (Dejan Stanković i Savo Milošević) ispred mene i čast mi je biti među velikanima, ali sa takvim veličinama ne bih da se poredim,rekao je Branislav Ivanović.

Kapiten Srbije jedan je od trojice aktuelnih reprezentativaca (Kolarov i Ljajić) koji su bili akteri i našeg poslednjeg meča u Talinu?

-Sećam se, naravno, svega,ostao je gorak ukus, poništen gol u 90. minutu. Sudija je već priznao gol a onda, možda i prvi put u istoriji fudbala, da neko posle pet minuta, promeni odluku. Prosto neverovatno, jer sa tom pobedom sve bi se drugačije odvijalo u tim kvalifikacijama.

Estonci ni sada nisu naivni, naprotiv.Pre nekoliko dana na istom mestu su ostvarili remi u duelu sa Norveškom, koja je, primera radi, u minulim kvalifikacijama pobedila Hrvatsku?

-Upoznali smo se, pogledali snimak, timski veoma dobro deluju. Imaju i sada u postavi nekoliko igrača iz tog perioda. Nemaju individualno veliki kvalitet, ali su timski jaki, mnoge reprezentacije su imale problema na ovom terenu u Talinu. Očekuje nas velika borba.

 
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da li je došlo vreme za naplatu dugova?

-Kada bi tako razmišljali imali bi mnogo dugova da naplatimo. Posle Poljske sigurno imamo veće samopouzdanje, minulih dana radili smo veoma dobro, tako da se nadamo dobrom ishodu.

Kapiten je protiv Poljske imao dve stopostotne šanse, s druge strane, utisak je da je morao mnogo bolje da reaguje u situaciji kada smo primili gol?

-U situacijama pred golom Poljske sam mogao i morao bolje da reagujem. Iskreno, ne studiram lično svoju igru, meni je važno da smo kao tim defanzivno stajali jako dobro. Prvu šansu sam morao da iskoristim i postignem gol, druga je bila odbitak, mogao sam bolje da reagujem, ali ponoviću opet, kao tim pokazali smo napredak. Izgubili smo utakmicu, ali posle svega što smo prikazali, izašli smo pozitivni iz meča i svako ko je dobronameran, mislim da će biti realan i reći da smo odigrali dobru utakmicu u Poznanju. Ukoliko ponovimo to izdanje u Talinu, nadam se i dobrom rezultatu, rekao je Branislav Ivanović.

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Toliko je narod ogorcen na nase momke koji tri ciklusa ispadaju sa velikih takmicenja da mi jedan drugar neki dan rece da na kraju karijere svima koji nisu otisli ni na jedno SP i EP treba ponistiti sve nastupe u nacionalnom timu!!! Nisam za tu vrstu kazne, ipak su oni prolili tone znoja za svoju zemlju, ali je jako bolno saznanje da nas nigde nema dok se minorusu pojavljuju na velikim takmicenjima. Ako Srbija ima mnogo velikih imena u Evropskim klubovima najviseg ranga, onda ovi rezultati nacionalnog tima samo govore da ili se radi o nedostatku zajednistva i davanja prednosti sopstvenim interesima i karijerama , sto skupno zovemo nedostatkom patriotizma ili se radi o nestrucnosti ili pogresnom izboru selektora. Moje je misljenje da se tu radi o jednom uzasnom miksu ovih felera koji se tesko mogu izleciti!

    0
    0
    Odgovori
  2. Radovanu trebaju poslusnici kao sto je i on.Pojedini igrace nabice po 50, 60, 70 i vise utakmica a repka bez ikakvog traga nekoliko godina. ZLO.

    0
    0
    Odgovori
    • Zlo i naopako,sebicnjaci samo sebe gledaju nisu vazni rezultati. I sada a ko slucajno pobede tu velesilu od Estonije bice kao da smo prvaci evrope

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter