5
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

O ALBANCIMA SE ĆUTI: A Evropa osuđuje Grobare?

Objavljeno: 27.03.16 u 09:34

Mreža za borbu protiv diskriminacije u fudbalu (FARE) reagovala je povodom podrške navijača Partizana bivšem predsedniku Republike Srpkse, Radovanu Karadžiću.

Ova organizacija uputila je javnosti pismo koje je potpisao direktor ove organizacije Piara Povar, koji je istakao da navijači na Balkanu moraju da pomognu u lečenju rana napravljenih ratovima.

– U nedelji u kojoj je Radovan Karadžić osuđen za etnički genocid, razumno je očekivati da fudbalski navijači sa svih strana budu deo naprednog pokreta koji leči rane i gradi zajedničku budućnost na Balkanu. Umesto toga, svedoci smo podrške ratnom zločincu što predstavlja čin razaranja i podstiče dodatnu etničku mržnju – navodi se u saopštenju Povara i nastavlja:

– Nakon što je svet tokom suđenja saznao za nepobitne činjenice o Karadžićevoj odgovornosti u ubijanjima hiljada ljudi, predstava navijača Partizana je sramota za njihov klub i nešto što ne sme imati mesto u svetskom sportu. Mi sada očekujemo osudu od strane kluba i navijača, ali i reakciju vlasti koja mora poslati jasnu poruku da se ovakve stvari ne mogu tolerisati u fudbalu . piše u saopštenju Povara.

Sad ostaje da se vidi hoće li Evropa reagovati i na sramnu zastavu koja se sinoć pojavila na meču Austrije i Albanije u Beču.

0
0

5 Komentara

  1. Jednostavno, prikazani smo u pogresnom svetlu ’95e i od tada smo u zapadu „niza rasa“. Tuzno je koliko nas mrze

    0
    0
    Odgovori
  2. gde su mi komentari, ako hot-sport ne sme da ih objavljuje, posaljite mi OBAVESTENJE na i mejl, JA (pisem) GOVORIM ISTINU, svidelo se TO nekome ili ne, imam pravo na NJU

    0
    0
    Odgovori
  3. Sramotno ponasanje navijaca oba tima, ali podrsku ratnim zlocincima i nepostojecim drzavama treba ostavit onima koji su zaduzeni za to.Zato sve kaznjavati velikim kaznama dok se sa stadiona neistrebe takve pojave.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter