Fudbalski reprezentativac Urugvaja Luis Suarez rekao je danas da je zadovoljan povratkom u državni tim posle suspenzije i izjednačujućim golom protiv Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Urugvaj je noćas u Resifeu odigrao nerešeno 2:2 sa domaćim Brazilom u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.


Brazil je poveo u prvom minutu golom Daglasa Košte, a vodjstvo je duplirao Renato Augusto u 25. minutu. Edinson Kavani smanjio je u 30. minutu, a bod Urugvaju doneo je Suarez u 48. minutu.

Suarez je odigrao prvu utakmicu posle skoro dve godine zbog suspenzije od devet međunarodnih utakmica, kojom je kažnjem pošto je tokom utakmice sa Italijom na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine za rame ugrizao protivničkog igrača Đordja Kjelinija.

– Ovo je bio povratak iz snova. Uvek se trudim da pružim najbolje i na sreću moj gol je doneo bod Urugvaju. Bili smo iznenadjeni prvim golom koji je Brazil postigao već u prvom minutu. Naterali su nas da promenimo sve što smo planirali, ali kao i uvek, ova ekipa je pokazala odlučnost i karakter da preokrene situaciju – rekao je Suarez, preneli su britanski mediji.

Urugvaj je drugi na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 10 bodova, tri manje od vodećeg Ekvadora. Po osam bodova imaju Brazil, Paragvaj i Argentina, Čile i Kolumbija imaju po sedam, Peru je sakupio četiri, Bolivija bod manje, a Venecuela ima jedan bod.