0
Evropske lige

MESI SE OPROSTIO OD LEGENDE: Krojf je promenio Barselonu

Objavljeno: 25.03.16 u 11:55

Svet se oprašta od jednog od najvećih fudbalskih ljudi svih vremena, a svoje poslednje reči Johanu Krojfu uputio je i najbolji igrač današnjice.

Zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi izjavio je da je Johan Krojf jedan od najzaslužnijih za velike uspehe Barselone i postavljanje prepoznativog stila Katalonaca.

– Bio je veoma uticajan u svetskom fudbalu, promenio je Barselonin mentalitet i stil igre. Uspesi Barselone su velikom zaslugom i zbog njega. Johan je bio osoba koju su svi voleli, posebno navijači Barselone – napisao je Mesi na Fejsbuk profilu.

Krojf, koji je juče preminuo u 69. godini života, postavio je osnove današnje koncepcije Barselone i doneo prvu titulu šampiona Evrope na Kamp Nou 1992. godine.

Legendarni Holanđanin tokom bogate igračke karijere igrao je za Ajaks, Barselonu, Fejnord, Levante, Vašington i Los Anđeles.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter